Θετική ανακοίνωση για την Ελλάδα ετοιμάζουν στη Σύνοδο Κορυφής - iefimerida.gr

Θετική ανακοίνωση για την Ελλάδα ετοιμάζουν στη Σύνοδο Κορυφής

Τι θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σχέδιο για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού για τις 17 χώρες της Ευρωζώνης αλλά και μια θετική δήλωση για την Ελλάδα, θα περιλαμβάνει η Σύνοδος Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters το οποίο έχει στη διάθεσή του το προσχέδιο συμπερασμάτων, στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης θα τεθεί το ζήτημα της δημιουργίας ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη όμως οι συνομιλίες δεν έχουν σχέση με τις μακροπρόθεσμες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα το προσχέδιο κάνει σαφή αναφορά σε «διακριτές συζητήσεις» στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι αναπόφευκτο η ΕΕ να καταλήξει με δύο προϋπολογισμούς, μία για τη ζώνη του ευρώ και ένα άλλο για την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για τη ζώνη του ευρώ, ο στόχος είναι να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση ενός ολοκληρωμένου δημοσιονομικού πλαισίου», αναφέρει το προσχέδιο των συμπερασμάτων που επικαλείται το Reuters.

Παράλληλα καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΕ. αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσανατολίζονται στην υιοθέτηση θετικής δήλωσης για την Ελλάδα, ενώ κάνουν λόγο «ευρεία συναίνεση μεταξύ των κρατών - μελών ώστε να συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη παράγραφος στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την οποία θα αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που καταβάλει, το τελευταίο διάστημα, η ελληνική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ