Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση - Επιλογή μας ο ορίζοντας τετραετίας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση - Επιλογή μας ο ορίζοντας τετραετίας

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση - Επιλογή μας ο ορίζοντας τετραετίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κρισιμότητα της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα προκειμένου να εκταμιευθεί εγκαίρως η επόμενη δόση επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο συνέδριο Greece: Investment Forum "Moving Forward"» που διοργανώνεται από την International Herald Tribune και την «Καθημερινή», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το κόμμα του στηρίζει σθεναρά και ουσιαστικά την κυβέρνηση και την προσπάθειά της και πως επιλογή της παράταξης είναι να υπάρχει ορίζοντας τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως πρόκειται για μεγάλες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σημειώνοντας πως το να εστιάζεται και πάλι η συζήτηση στις εργασιακές σχέσεις και το κόστος εργασίας είναι μια «εμμονή» που δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι η Ελλάδα «δεν είναι τριτοκοσμική χώρα, αλλά κράτος- μέλος της ΕΕ» γεγονός που σημαίνει πως ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ανταγωνιστικότητα δεν θα διασφαλιστεί εκτός των ευρωπαϊκών διαγραφών και εκτός της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων.

Παράλληλα είπε πως πρέπει να κλείσουν οι συζητήσεις με την Τρόικα το ταχύτερο αλλά όχι «όπως-όπως» προκειμένου να εκταμιευθεί ολόκληρη και εγκαίρως η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Συμπλήρωσε δε πως η καθυστέρηση λειτουργεί αρνητικά για την οικονομία και την εικόνα της χώρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκ μέρους της διοργάνωσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως «το θέμα είναι να είναι μέσα στο ευρώ πραγματικά με όρους κοινωνική συνοχής και ανάπτυξης».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», ανέφερε πως όταν το θέμα έφτασε στον ίδιο, η εντολή που έδωσε ήταν πολύ καθαρή, δηλαδή ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νόμιμο αρχείο, αλλά μπορούν να αντληθούν πληροφορίες, όπως θα συνέβαινε και από μια ανώνυμη πληροφορία.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος που υπήρξε αδράνεια της αρμόδιας υπηρεσίας και δεν υπήρξαν αποτελέσματα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ