Συνταγή για τάρτα μήλου με κανέλα. Μπανάλ ίσως, αλλά πολύ γευστική - iefimerida.gr

Συνταγή για τάρτα μήλου με κανέλα. Μπανάλ ίσως, αλλά πολύ γευστική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μην περιφρονείτε τις απλές και γευστικές συνταγές! Τώρα που τα φρούτα λιγοστεύουν και επέρχεται η απόλυτη χειμερινή κυριαρχία του μήλου και του αχλαδιού, μια τάρτα μήλων με κανέλα είναι μια γευστική επιλογή. Με δύο όρους :

Πρώτον, επιλέξτε ωραία μήλα γκόλντεν που έχουν ζουμερή σάρκα. Ολες οι άλλες ποικιλίες θα σας χαλάσουν την τάρτα και τη γεύση.

Δεύτερον, ετοιμάστε μια ζύμη μπριζέ χειροποίητη σε 5 λεπτά, είναι τόσο απλό!

Υλικά

Ζύμη χειροποίητη μπριζέ

100 γραμμάρια ζάχαρη (ξανθιά κατά προτίμηση)

4 μήλα γκόλντεν

κανέλα

Εκτέλεση

1. Κόψτε 2 μήλα σε κομμάτια προσθέσετε λίγη ζάχαρη και βράστε τα σε λίγο νερό για να γίνουν κομπόστα. Λυώστε τα απαλά με το πηρούνι. Θα χρησιμεύσουν για βάση στην τάρτα μας.

2. Απλώστε τη ζύμη. Ψήστε την 5-7 λεπτά σε μέτριο φούρνο

3. Απλώστε πάνω στη ζύμη την κομπόστα

4. Καθαρίστε 2 μήλα. Κόψτε τα σε λεπτές φετούλες, γαρνίρετε όμορφα την ταρτιέρα σας. Η απόλυτη γευστική «αμαρτία» είναι να ρίξετε λίγα κομματάκια βούτυρο πάνω στα μήλα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη ξανθιά ζάχαρη στην επιφάνεια της τάρτας

5. Ψήνετε την τάρτα εκ νέου για 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς.

6. Μόλις ψηθεί η τάρτα ρίξτε λίγη κανέλα όσο είναι καυτή. Περιττό να σας πω ότι οι Γάλλοι τρώνε την καυτή τάρτα μήλου με παγωτό !

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ