Ο Παπαδήμος έφυγε... Μήπως έρχεται ο Πικραμένος; - iefimerida.gr

Ο Παπαδήμος έφυγε... Μήπως έρχεται ο Πικραμένος;

Ο Παπαδήμος έφυγε... Μήπως έρχεται ο Πικραμένος;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάρρευση του παραδοσιακού πολιτικού προσωπικού και η αδυναμία των «συμβατικών» κομμάτων της Μεταπολίτευσης να αναδείξουν άφθαρτα πολιτικά στελέχη, φαίνεται να βάζει την ελληνική κοινωνία στον «πειρασμό» των τεχνοκρατικών λύσεων στην πολιτική. Μια κοινωνία που λόγω της κρίσης και της κατάρρευσης του αξιακού της συστήματος, είναι λογικό να αναζητά εφεδρείες σε προσωπικότητες εκτός πολιτικής. Το πείραμα αυτό, το «σύστημα εξουσίας» το δοκίμασε στην μετάβαση από τον Παπανδρέου στην κυβέρνηση Σαμαρά, «επιβάλλοντας» ως αυτονόητη (λογική) λύση τον Λουκά Παπαδήμο στη θέση του Πρωθυπουργού.

Το πείραμα Παπαδήμου, χωρίς να αποτύχει, δεν υπήρξε επιτυχές, ίσως γιατί ο τέως υποδιοικητής της ΕΚΤ δεν τόλμησε να πιστέψει σε έναν ενδεχόμενο πολιτικό πεπρωμένο. Σε αντίθεση με τον Μάριο Μόντι που φαίνεται να πιστεύει στην πιθανότητα να δημιουργήσει γύρω από το πρόσωπό του μια πλειοψηφία, ο Παπαδήμος μάλλον έριξε λευκή πετσέτα...

Ίσως γιατί προσέγγισε την πολιτική με έναν τρόπο «φοβικό». Ίσως γιατί η Ελλάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη να κυβερνηθεί από τεχνοκράτες. Σημασία έχει ότι ο Παπαδήμος έφυγε... και τώρα μοιάζει να μπαίνει στο πλάνο ο Παναγιώτης Πικραμένος, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και υπηρεσιακός Πρωθυπουργός έως τις εκλογές του Ιουνίου που έδωσαν την τρικομματική πλειοψηφία Σαμαρά.

Ακούγεται πως ο κ. Πικραμένος βολιδοσκοπείται ατύπως από διάφορα «συστήματα εξουσίας» προκειμένου να εξακριβωθεί αν θα μπορούσε σε περίπτωση πολιτικού ατυχήματος, να πάρει τον μίτο της Αριάδνης εκεί που τον άφησε ο Λουκάς Παπαδήμος. Ίσως γιατί το σύστημα εξουσίας της χώρας, που προσπαθεί να ανιχνεύσει την διαδικασία μετάβασης από το σημερινό ναρκοπέδιο της κρίσης, να διαισθάνεται τον κίνδυνο ενός ατυχήματος που θα άνοιγε τον δρόμο νέων συνεργασιών με την υπάρχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κάτι τα μέτρα, κάτι τα σχεδόν άλυτα προβλήματα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, κάτι η δόση που δεν ξέρουμε πως θα έρθει, αναγκάζουν το αθέατο σύστημα εξουσίας της χώρας να θέλει πριν πεινάσει να μαγειρέψει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ