70 χρονών ο Bob Dylan - iefimerida.gr

70 χρονών ο Bob Dylan

70 χρονών ο Bob Dylan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O θρυλικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός έκλεισε χτες τα 70 του χρόνια και μέσα από μια σπάνια ηχογραφημένη συνέντευξή του που ξεθάφτηκε από τα αρχεία του BBC και που δεν είχε ακουστεί ποτέ ξανά αποκαλύπτονται καινούργιες πτυχές της ζωής του. Ο Bob Dylan εκμυστηρεύεται στον κριτικό Robert Skelton ότι ήταν εθισμένος στην ηρωίνη και πως στο απόγειο της δόξας του είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Μετά από μια συναυλία το Μάρτιο του 1966 σε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο με πτήση για Ντένβερ ο διάσημος τραγουδιστής είπε: «Σταμάτησα να κάνω ηρωίνη στη Νέα Υόρκη. Είχα λιώσει υπερβολικά για λίγο. Εννοώ πραγματικά είχα λιώσει. Και έκοψα τη συνήθεια. Είχα έναν εθισμό 25 δολαρίων και τον σταμάτησα».

Κυκλοφορούσαν για καιρό εικασίες ότι ο Dylan ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά στα μέσα της δεκαετίας του '60 αλλά οι φήμες δεν είχαν ποτέ πριν επιβεβαιωθεί. «Ο θάνατος για μένα δεν σημαίνει τίποτα αν είναι να πεθάνω γρήγορα» είπε στον Shelton. «Πολλές φορές ήξερα ότι μπορούσα να πεθάνω γρήγορα και θα μπορούσα να το επιχειρήσω κιόλας. Παραδέχομαι ότι είχα αυτή την τάση αυτοκτονίας… αλλά το ξεπέρασα.», είπε.

Ο Shelton έγραψε για πρώτη φορά για τον Dylan το 1961 και ήταν ο συγγραφέας της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «No Direction Home, The Life and Music of Bob Dylan” το 1986. Οι κασέτες με τη συνέντευξη ανακαλύφθηκαν και κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα πρόσφατα για να συμπέσουν με τα εβδομηκοστά γενέθλια του μεγάλου καλλιτέχνη στις 24 Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ