Στρος-Καν: Στο τέλος θα ποινικοποιήσουν και την απόλαυση!

Περισσότερο από ένα χρόνο αφότου εξαναγκάστηκε, ατιμασμένος και διασυρμένος από τα παγκόσμια ΜΜΕ, σε παραίτηση από τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Ντομινίκ Στρος-Καν αποζητά την εξιλέωση με μία νέα συμβουλευτική εταιρεία, καθώς και την ανακίνηση νομικών διαδικασιών για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την αποκάλυψη του «ελευθέριου» προσωπικού βίου του.

Κατ' αυτό τον τρόπο, ο 63χρονος οικονομολόγος επιδιώκει να επιρρίψει νομικές ευθύνες σε επίβουλους κύκλους και παράγοντες, προβάλλοντας το νομικό επιχείρημα ότι οι αρχές επιχειρούν – αδίκως – να «ποινικοποιήσουν τη λαγνεία».

Στον πρώην ισχυρό άντρα του ΔΝΤ καταλογίζεται ότι υπήρξε μέλος αθέατων ισχυρών κύκλων της γαλλικής κοινωνίας, οι οποίοι επιδίδονταν σε μυστικά σουαρέ, όπου μεγαλοδικηγόροι, δικαστές, ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, μεγαλοδημοσιογράφοι και μουσικοί επιδίδονταν σε λουκούλλεια δείπνα, τα οποία ακολουθούσαν σεξουαλικά όργια με πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους.

Το άτυπο κίνημα της «ελευθεριότητας» είναι βαθιά ριζωμένο στην ιστορία της Γαλλίας ήδη από τον 16ο αιώνα και τη θρησκευτική σέκτα των «ελευθέριων».

Αυτό όμως που στην περίπτωση του Στρος-Καν προκαλεί έκπληξη είναι πώς ένας πολιτικός σταδιοδρομίας, με τη φιλοδοξία να ηγηθεί ενός εκ των ισχυρότερων εθνών της Ευρώπης, υπήρξε τόσο τυφλός ώστε να μην αντιληφθεί ότι ο κρυφός βίος του θα μπορούσε να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης του. Κοινώς, ότι η προτίμησή του για όργια και σεξουαλικές εορτές δεν θα γινόταν η αφορμή για ενδεχόμενους εκβιασμούς.

Τα πολυδάπανα ιδιωτικά όργια τα οποία αποκαλούνταν «εκλεπτυσμένες συνεστιάσεις» ενορχηστρώνονταν από ένα διεθνές κύκλωμα το οποίο εκτεινόταν από το Παρίσι μέχρι την Ουάσινγκτον από μεγαλοεπιχειρηματίες που επεδίωκαν να κερδίσουν την εύνοια του Στρος-Καν. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων προοριζόταν για εκδιδόμενες πολυτελείας, όλες στην υπηρεσία του μεγάλου ανδρός, ο οποίος ενίοτε συνευρισκόταν σεξουαλικά με τρεις ή ακόμη και τέσσερις γυναίκες.

Την Πέμπτη ο κύριος Στρος-Καν έσπασε τη σιωπή του, αναγνωρίζοντας πως ο βίος του ενδεχομένως να υπήρξε πράγματι υπερβολικός:

«Πάντοτε πίστευα πως μπορούσα να ζήσω τη ζωή μου κατά πώς εγώ ήθελα», δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Point. «Και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ελεύθερη συμπεριφορά ανάμεσα σε συναινούντες ενήλικες. Είναι άπειρα τα πάρτι τέτοιου τύπου, τα οποία λαμβάνουν χώρα στο Παρίσι, στα οποία θα έμενε εμβρόντητος κανείς αν μάθαινε ποιοι είναι κάθε φορά οι συμμετέχοντες».

Αυτό το μήνα, ο Ντομινίκ Στρος-Κάν κέρδισε μία σημαντική δίκη σχετικά με τον πρότερο σεξουαλικό βίο του και αναμένεται νέος δικαστικός θρίαμβός του τη Γαλλία, όπου ο συνουσιασμός με εκδιδόμενες δεν λογίζεται παρανομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ