Το κινητό σου γίνεται πιστωτική κάρτα - iefimerida.gr

Το κινητό σου γίνεται πιστωτική κάρτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κινητά τηλέφωνα είναι συγκεντρωτικές εφευρέσεις. Το απέδειξαν όταν σταμάτησες να χρησιμοποιείς το παλιό ξυπνητήρι, την ψηφιακή μηχανή σου και το game boy . Η εξέλιξη στη διαδικασία αυτή της αποδέσμευσης από οτιδήποτε βαραίνει την τσέπη σου και της συγκέντρωσης στο «έξυπνο» τηλέφωνό σου ολοκληρώνεται με τη μετατροπή του σε πιστωτικό μηχάνημα! Η νέα εφαρμογή “Quick Tap” σου δίνει τη δυνατότητα να πιστώνεις χρήματα στο κινητό σου τηλέφωνο ,το οποίο στο εξής θα λειτουργεί και ως πιστωτική κάρτα.

Η κίνηση αυτή, που για πολλούς ισοδυναμεί με επανάσταση στο χώρο της τηλεφωνίας, λανσάρεται από το δίκτυο Orange στην Αγγλία. Το πρόγραμμα αρχικά θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με οργανισμούς όπως τα Mc Donald’s, τα Boots, το Pret A Manger και το National Trust. Mε το εικονικό σου πορτοφόλι, θα μπορείς να κάνεις αγορές αξίας μέχρι £15 από τα συγκεκριμένα μαγαζιά, ενώ θα μπορείς να μεταβιβάζεις στο τηλεφωνικό σου χρηματικό υπόλοιπο έως και £100. Η εφαρμογή θα παρέχει δυνατότητα καταγραφής των ποσών που δαπανά ο χρήστης και αρχείο με τις αγορές που έχει κάνει. Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα ορισμού τετραψήφιου κωδικού PIN, ενώ, σε περίπτωση κλοπής, το κινητό θα σφραγίζεται και θα απενεργοποιείται από την εταιρία.

Η ενημέρωση του κινητού τηλεφώνου με όλο αυξανόμενες δυνατότητες έχει ως αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να μπερδεύονται. Όπως, μάλιστα, αναφέρει σχετική έρευνα, τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων που σύναψαν συμβόλαιο με την Orange θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση πάνω στη νέα τεχνολογία.

Η εφαρμογή θα είναι συμβατή, αρχικά, μόνο με τηλέφωνα του δικτύου της Orange, δηλαδή τα Samsung Taccoo. Υπάρχουν ωστόσο βλέψεις η πατέντα να διαδοθεί και ίσως, πού ξέρεις, σε λίγα χρόνια οι συναλλαγές σε όλο τον κόσμο να γίνονται με smartphone και tablet.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ