Χιλιάδες Έλληνες και ξένοι συμμετείχαν στο 2ο Spetses Mini Marathon [εικόνες] - iefimerida.gr

Χιλιάδες Έλληνες και ξένοι συμμετείχαν στο 2ο Spetses Mini Marathon [εικόνες]

Χιλιάδες Έλληνες και ξένοι συμμετείχαν στο Spetses Mini Marathon [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τρεις ημέρες, οι Σπέτσες δονήθηκαν στους ρυθμούς του 2ου Spetses Mini Marathon, η αυλαία του οποίου έπεσε το απόγευμα της Κυριακής, αφήνοντας υπέροχες αναμνήσεις και μεγάλες επιδόσεις.

Ο 2ος Spetses Mini Marathon, είχε χιλιάδες Ελληνικές αλλά και διεθνείς συμμετοχές, ενώ στα πλαίσια του αθλητικού τριημέρου εντάχθηκε φέτος και ο κολυμβητικός αγώνας «Διάπλους Σπετσών» με δύο διαδρομές 2500 μέτρων και 5000 μέτρων, προσελκύοντας περισσότερους από 300 κολυμβητές και κερδίζοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα.

Στις Σπέτσες, βρέθηκαν χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς από αρκετές χώρες, διπλωματικές αποστολές από δεκατρείς χώρες, ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή δίκτυα και πολλοί οργανωμένοι δρομείς από αγωνιστικούς συλλόγους αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τα αγωνίσματα- Οι Νικητές

Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012, Οι δύο αγώνες δρόμου, των 5 και 26 χιλιομέτρων εντυπωσίασαν με τις συμμετοχές που προσέλκυσαν οι οποίες ξεπέρασαν τις 1300.

Στον αγώνα των 26 χιλιομέτρων του γύρου των Σπετσών συμμετείχαν 460 δρομείς ενώ 860 αθλητές συμμετείχαν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων!

Ο νικητής του γύρου Σπετσών των 26 χιλιομέτρων, ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Νακόπουλος

Κολυμβητικός αγώνας «Διάπλους Σπετσών»

Ο διπλός κολυμβητικός αγώνας «Διάπλους Σπετσών» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στα πλαίσια του Spetses Mini Marathon, αφορούσε δύο αποστάσεις στα 2500 μέτρα και τα 5000 μέτρα.

Στον κολυμβητικό αγώνα, στην απόσταση των 2500 μέτρων (Κόστα-Σπέτσες) νικήτρια ήταν η Κυριακή Λιόση με χρόνο 37 λεπτών, ενώ στα 5000 μέτρα (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες) ο πρώτος που τερμάτισε στις ακτές των Σπετσών ήταν ο Δημήτρης Σταματίου με χρόνο 1 ώρα και 15 λεπτά.

Η κινητοποίηση εκατοντάδων εθελοντών, ναυαγοσωστών της Lifeguard Hellas αλλά και του λιμενικού σώματος, εξασφάλισαν την ασφάλεια των αθλητών στη διάνυση της απόστασης από τις Σπέτσες μέχρι την Κόστα και πίσω.

Παιδικός αγώνας 1000m

Στο φετινό 2ο Spetses Mini Marathon, την τιμητική τους είχαν και τα παιδιά. Περισσότερα από 500 παιδιά συμμετείχαν σε ένα αγώνα δρόμου 1000 μέτρων με επίσημη χρονομέτρηση και απονομή μεταλλίων το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Ποδηλατικός –μη αγωνιστικός- γύρος Σπετσών

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί με τον ποδηλατικό γύρο Σπετσών, μία απόσταση 26 χιλιομέτρων μέσα στην καταπράσινη φύση και το υπέροχο μπλε της θάλασσας των Σπετσών. Αρκετοί από τους αθλητές των υπόλοιπων αγωνισμάτων, αλλά και απλοί επισκέπτες δεν έχασαν την ευκαιρία να θαυμάσουν του νησί και με το δικό τους ή με νοικιασμένο ποδήλατο, κάλυψαν την απόσταση σε χαλαρούς ρυθμούς.

Παιδικό Χωριό Φίλυρο

Ο 2ος Spetses Mini Marathon, εκτός από μία πολύπλευρη αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση, ήταν και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση της ευγενούς άμιλλας σε κάθε επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η φετινή διοργάνωση είχε τη χαρά να φιλοξενήσει μία μεγάλη ομάδα παιδιών και εφήβων από το Παιδικό Χωριό Φίλυρο στη Θεσσαλονίκη, που γέμισε το νησί των Σπετσών με αυθεντικά χαμόγελα και έντονο αθλητικό ανταγωνισμό!

Το τριήμερο των εκδηλώσεων δεν έμεινε... στο τρέξιμο.

Οι Σπετσιώτες και η οργανωτική επιτροπή του Spetses Mini Marathon, που ξέρουν πολύ καλά πώς να υποδέχονται τους καλεσμένους τους, είχαν οργανώσει σειρά εκδηλώσεων για να τονώσουν το ηθικό.

Ξεκινώντας, το πρωί του Σαββάτου, οι διάσημες μαγείρισσες του νησιού και τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» περίμεναν τους κολυμβητές στην αποβάθρα του τερματισμού για να τους αποζημιώσουν για την μεγάλη προσπάθεια με τοπικές λιχουδιές και το απαραίτητο τσίπουρο!

Λίγες ώρες αργότερα, το Σαββατόβραδο της 13ης Οκτωβρίου, οι σεφ του εμβληματικού ξενοδοχείου των Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel και το Melissa Pasta Night, προσέφεραν ειδικές γεύσεις και δύναμη στους συμμετέχοντες.

Χρυσός Χορηγός του Spetses mini Marathon, όπως και πέρσι ήταν η ING, Telecoms Provider η WIND και χορηγός φιλοξενίας το ξενοδοχείο των Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ