Φανατικός ομοφοβικός Χριστιανός υποκρίθηκε τον γκέι για ένα χρόνο - iefimerida.gr

Φανατικός ομοφοβικός Χριστιανός υποκρίθηκε τον γκέι για ένα χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας ομοφοβικός Χριστιανός από το Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News ότι παρίστανε τον γκέι επί ένα χρόνο προκειμένου να καταλάβει πως ζουν τα μέλη της LGBΤ κοινότητας.

«Είχα γαλουχηθεί με τα πιστεύω της Εκκλησίας και πίστευα πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μετανοήσουν» εξομολογήθηκε ο Τίμοθι Κάρεκ. Όμως η ιστορία μιας λεσβίας την οποία η οικογένειά της την απέρριψε μόλις έμαθε για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις με έκανε να αναλάβω δράση.

Έτσι ο Κάρεκ παρέστησε τον γκέι προκειμένου να δει κατά πόσο η «ταμπέλα» του ομοφυλόφιλου μπορούσε να του αλλάξει δραματικά τη ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, o Kάρεκ έπιασε δουλειά σε ένα γκέι καφέ, έβγαινε σε γκέι μπαρ ενώ γράφτηκε και σε μια γκέι ομάδα σοφτμπολ, διατηρώντας παράλληλα την εσωτερική στρέιτ χριστιανική ταυτότητά του.

Οι μόνοι που ήξερα την αλήθεια ήταν η θεία του, ένας στενός φίλος και ένας γκέι φίλος του, τον οποίο επιστράτευσε να παραστήσει τον σύντροφό του.

«Χρειαζόμουν προστασία προκειμένου να καταλάβω την γκέι κουλτούρα και το πως φλερτάρουν μεταξύ τους – και φυσικά να έχω μια καλή δικαιολογία αν μου την έπεφτε κάποιος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το αποτέλεσμα της «μεταστροφής» του Κάρεκ ήταν να χάσει το 95% των φίλων του αλλά το πιο οδυνηρό ήταν η στάση της μητέρας του.

«Καλύτερα να μου έλεγαν ότι είχα καρκίνο σε τελικό στάδιο παρά γιο γκέι» φαίνεται ότι είχε γράψει στις σημειώσεις της αρχικά, ωστόσο σύμφωνα με τον Κάρεκ στην πορεία συμφιλιώθηκε με την ιδέα και σταδιακά από συντηρητική Χριστιανή εξελίχθηκε σε σύμμαχο της γκέι κοινότητας.

«Αυτό που πέρασα δεν είναι τίποτα μπροστά στην εμπειρία ενός μέσου γκέι ή μιας μέσης λεσβίας οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πουν ότι σε 6 ή 12 μήνες θα επιστρέψουν σε μια 'κανονική' ζωή» υποστηρίζει ο Κάρεκ.

Τελικά ο Κάρεκ αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία του γράφοντας το βιβλίο «Ο σταυρός στο ντουλάπι» και μέρος των εσόδων το δώρησε σε κέντρα υποδοχής αστέγων νέων που ανήκουν στην LGBT κοινότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ