Ραγκούσης: Ολέθριες οι επιλογές Βενιζέλου - Μόνη λύση να παραιτηθεί - iefimerida.gr

Ραγκούσης: Ολέθριες οι επιλογές Βενιζέλου - Μόνη λύση να παραιτηθεί

Ραγκούσης: Μόνη λύση να παραιτηθεί ο Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπολύει και πάλι ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ λόγω της περίφημης λίστας Λαγκάρντ που είχε ο πρόεδρος του κινήματος στο συρτάρι του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Ραγκούσης θέτει ευθέως θέμα παραίτησης Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι αυτή είναι η πλέον «αρμόζουσα λύση» ώστε να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι αποχώρησε γιατί θεωρεί πως η ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, που -όπως λέει- «συνειδητά μας είχαν αποκρύψει», είναι μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα την ώρα που κόβονται μισθοί, συντάξεις και επιδόματα.

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρεται ακόμα και στις ολέθριες, όπως τις χαρακτηρίζει, επιλογές του κ. Βενιζέλου που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική κατάρρευση. Υπογραμμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε άλλους υποψήφιους εκμεταλλευόμενος το καταστατικό και στη συνέχεια «πραξικοπηματικά κατήργησε το καταστατικό και το Εθνικό Συμβούλιο». Σημειώνει πως από τις διάφορες επιτροπές εκλογικού αγώνα αποκλείστηκε ο ίδιος και άλλα στελέχη, ενώ περιελήφθησαν «υπάλληλοι του γραφείου» του κ. Βενιζέλου. Παράλληλα, υπενθυμίζει με απόφαση του κ. Βενιζέλου επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ «όχι μόνο αυτοί που καταψήφισαν το Μνημόνιο, αλλά και βουλευτές που αποστάτησαν, καταψηφίζοντας την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε». Τέλος, ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει φαιδρή εικόνα τον εναγκαλισμό Βενιζέλου-Λυμπερόπουλου δύο μέρες πριν τις εκλογές, καθώς ο τελευταίος όπως λέει ηγήθηκε το αγώνα να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τα ταξί.

Για το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός λέει ότι δεν μπορεί να εκφράζει πια τον κεντρώο χώρο και την Κεντροαριστερά, καθώς «το κατάντησαν ΚΟΔΗΣΟ». Παράλληλα, κάνει άνοιγμα σε νέα κόμματα «που θα προσκομίσουν στο δημόσιο βίο νέες αντιλήψεις και ιδέες» για να έρθουν στο προσκήνιο «νέοι άνθρωποι». Σημειώνει πως εκτιμά και συνομιλεί με πρόσωπα όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ηλίας Μόσιαλος και η Άννα Διαμαντοπούλου. Τονίζει όμως ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με κανέναν που «πρωταγωνίστησε στην σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης όπως αναγκάστηκα να κάνω στις κυβερνήσεις που μετείχα».

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει πως πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με κατάργηση του σταυρού προτίμησης, να αλλάξει το σύστημα χρηματοδότησης των κομμάτων και να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα για την ευθύνη των υπουργών και για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων η οποία, όπως τονίζει, πρέπει να καταργηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ