Χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα κινδυνεύουν να πεθάνουν γιατί τους «κόβουν» τις θεραπείες - iefimerida.gr

Χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα κινδυνεύουν να πεθάνουν γιατί τους «κόβουν» τις θεραπείες

Χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα κινδυνεύουν να πεθάνουν γιατί τους «κόβουν» τις θερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης από το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας, τονίζοντας ότι χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή "κόβονται" οι απαραίτητες θεραπείες.

«Ένα κράτος που αποκλείει τους ασθενείς από ζωτικής σημασίας για τα νοσήματά τους θεραπείες, είναι κράτος υψηλού κινδύνου για να θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Παιδιά ανοσοκατεσταλμένα, εκτεθειμένα σε δεκάδες λοιμώδη νοσήματα δεν έχουν πια πρόσβαση ούτε σε γ-σφαιρίνη ούτε σε άλλα ζωτικά θεραπευτικά σχήματα που σηματοδοτουν την επιβίωσή τους» τόνισε ο κ Πατούλης κρούοντας κώδωνα κινδύνου να χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω έλλειψης βασικών φαρμάκων.

Κατά το χαιρετισμό του στην έναρξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ανακοίνωσε ότι ξεκινούν μετεκπαιδευτικά μαθήματα νέων γιατρών σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών, που στη θεματολογία του Α κύκλου περιλαμβάνουν τα νεότερα δεδομένα των ρευματικών νοσημάτων και της κλινικης ανοσολογίας. Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη στις 17 Οκτωβρίου, δωρεάν για τους νέους γιατρούς με και χωρίς τίτλο ειδικότητας μέσα από τις έγκριτες γνώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών.

Μιλώντας για την σύγχρονη κατάσταση στην υγεία, ο κος Πατούλης τόνισε ότι, οι γιατροί βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την εκπαίδευση και την εμπειρία τους, ενώ τα φάρμακα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

«Είναι τραγικό που εν έτι 2012, είμαστε υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουμε τους βιολογικούς παράγοντες, τα μονοκλωνικά αντισώματα, ακόμη και τη γ σφαιρίνη....και να γυρίσουμε στην ιατρική της κορτιζόνης για να θεραπεύσουμε τους ασθενείς μας. Είναι τραγικό, να πηγαίνει η Ευρώπη μπροστά και εμείς πίσω...Φταίει ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμη και σήμερα, στους ιθύνοντες ότι οι δαπάνες της Υγείας είναι ανελαστικές. Δεν περικόπτονται οριζόντια. Δε γίνεται εξυγίανση με λογιστικά κριτήρια, αλλά με επιστημονικά και ανθρωπιστικά.» δήλωσε ο κος Πατούλης κλείνοντας.

Το συνέδριο που διαρκεί 3 ημέρες περιλαμβάνει πρωινά σεμινάρια, δορυφορικά συμπόσια και στρογγυλά τραπέζια, ώστε μέσα από συζητήσεις και παρεμβάσεις να μεταδοθούν στους νέους επιστήμονες οι νεότερες γνώσεις στην αλλεργιολογία και την ανοσολογία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ