"Μαλλιά κουβάρια" Βενιζέλος- Παπακωνσταντίνου. "Βόμβες" Χρυσοχοίδη - iefimerida.gr

"Μαλλιά κουβάρια" Βενιζέλος- Παπακωνσταντίνου. "Βόμβες" Χρυσοχοίδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «αλαζονική» τη συμπεριφορά του κ. Παπακωνσταντίνου κι έκανε λόγο για «δημοσιονομική κατοχή». Υπέρ των θέσεων του κ. Βενιζέλου τάχθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. «Δεν δέχομαι τον όρο δημοσιονομική κατοχή» ήταν η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος υπεραμύνθηκε των προσπαθειών του.

Οι κόντρες αυτές όμως δεν ήταν οι μόνες στην επεισοδιακή συνεδρίαση. Υπουργοί υπεραμύνονται του Μνημονίου και των μέτρων με ζήλο που θα... εντυπωσίαζε και την Μιράντα Ξαφά, ενώ άλλοι το στηρίζουν με το στανιό προβάλλοντας ενστάσεις και προειδοποιώντας για κοινωνικές εντάσεις. Ένας από την πρώτη κατηγορία, που ανήκει στη "συμμαχία των προθύμων" στην κυβέρνηση είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος επιχείρησε να πείσει αρχικά ότι "υπάρχει ομοθυμία στην κυβέρνηση για την κρισιμότητα της κατάστασης" και "δηλωμένη βούληση από όλους τους υπουργούς η κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά". Όμως δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη τους σε κάποιους συναδέλφους του: "Ορισμένοι δίνουμε ανόρεκτες μάχες οπισθοφυλακής. Η γενιά μας μεγάλωσε μέσα και μαζί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα πρέπει να σώσουμε τη χώρα αλλάζοντας τα πάντα, αντιλήψεις, πρακτικές και το κίνημά μας" είπε κοιτώντας προς... συγκεκριμένους υπουργούς. Είπε επίσης ότι πρέπει "όλοι να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία: Από τη μία ανάπτυξη και από την άλλη να μην υπονομεύουμε την κοινή προσπάθεια". Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από διαφωνίες είπε πως "δεν κάνουμε κριτική, κάνουμε προτάσεις για να επιταχύνουμε την προσπάθεια" και κατέληξε λέγοντας πως "οι υπουργοί πρέπει να συζητάμε, αλλά κυρίως να σεβόμαστε τις αποφάσεις μας και να δρούμε άμεσα".

Στην έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Η μάχη συνεχίζεται και σε αυτή τη μάχη το πατριωτικό καθήκον δεν συγχωρεί τη λιγοψυχία» .Υποστήριξε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό «με τις αποφάσεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, έτσι και τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζεται για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και να αλλάξουμε τη χώρα». Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε προς τους υπουργούς του ότι «βάλαμε την Ελλάδα σε τροχιά νοικοκυρέματος και δεν μας επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα» και πως «έχουμε χρέος απέναντι στη χώρα και τον ελληνικό λαό να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ