Σαμαράς: Ματώσαμε, γίναμε Βουλγαρία - Μέρκελ: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος - iefimerida.gr

Σαμαράς: Ματώσαμε, γίναμε Βουλγαρία - Μέρκελ: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Σαμαράς: Ματώσαμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τετ α τετ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τους δύο ηγέτες να συνομιλούν στον ενικό.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που καίνε την Ελληνική πλευρά με την Άνγκελα Μέρκελ όχι μόνο να ακούει αλλά και να προτείνει...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία οι διάλογοι είχαν εξαιτερικό ενδιαφέρον.

Mέρκελ: Aντώνη ασκείς σωστό τρόπο διοίκησης. Είσαι πάνω απο όλα τα υπουργεία. Αυτό κάνω και εγώ

Σαμαράς: Θέλω να ξέρω τί γίνεται με τις οδηγίες που δίνω. Δεν αφήνω ποτέ τα θέματα στην τύχη τους.

Mέρκελ: Πρέπει να μειώσεις το εργατικό κόστος για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική.

Σαμαράς: Η πτώση του εργατικού κόστους είναι σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Σε κάποιους τομείς έχουμε γίνει Βουλγαρία.

Mέρκελ: Πρέπει να προχωρήσεις σε μεταρρυθμίσεις και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές; Τι φταίει;

Σαμαράς: Η αγορά έχει στεγνώσει. Δεν υπάρχει ρευστότητα. Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά και η δόση να έρθει γρήγορα. Οι Έλληνες ματώνουν.

Mέρκελ: Το καταλαβαίνω, το κατανοώ. Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος.

Η 'Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στην συζήτηση που είχε με επιχειρηματίες, έβαλε στο τραπέζι την πληρωμή των χρεών στις Γερμανικές επιχειρήσεις.

Από τα 7 και πλέον δισ. που χρωστά το κράτος την μερίδα του λέοντος διεκδικούν γερμανικές εταιρίες, σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ να θεωρούνται απαιτητά , κυρίως από ιατροφαρμακευτικές εταιρίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ