«Μεγαλειότατε χορηγήστε μοτοσικλέτα στον ανάπηρο» - iefimerida.gr

«Μεγαλειότατε χορηγήστε μοτοσικλέτα στον ανάπηρο»

«Μεγαλειότατε χορηγήστε μοτοσικλέτα στον ανάπηρο»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μελετώντας τα αρχεία του κράτους για να επιλεχθούν τα εκθέματα που θα παρουσιαστούν τον Μάρτιο στην έκθεση για τον Πολιτικό Πολιτισμό, οι αρμόδιοι ανακάλυψαν έναν θησαυρό γραμμάτων από την εποχή του 1940-1960 που δείχνουν με έναν αστείο και γραφικό τρόπο την υπερφυσική διάσταση που έδιναν στην εξουσία οι Έλληνες πολίτες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, εκατοντάδες γράμματα έφταναν στο παλάτι και το πρωθυπουργικό γραφείο από κάθε γωνιά της χώρας ζητώντας απίστευτα πράγματα. «Μεγαλιώτατε, λαβένω το θάρως να σας γράψω...» ξεκινούν πολλά από αυτά, ενώ η συνέχειά τους είναι πραγματικά εξωπραγματική.

Γράμμα στις 6/2/1966, κάτοικος ζητάει άδεια να του επιτραπεί να χτίσει ένα αυθαίρετο, γιατί «όλοι χτίζουν πίσω από το νεκροταφείο της Καισαριανής», ενώ ένας ανάπηρος από την Φτεριά Καστοριάς ζητάει «ως ανάπηρος πολέμου του 1948» να του λύσουν το πρόβλημα μετακίνησης χορηγώντας του μία μοτοσικλέτα.

Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα απίστευτα που ζητούν οι Έλληνες πολίτες, ενώ από τις αιτήσεις για ρουσφέτια δε λείπει και η «αθάνατη Ελληνίδα μάνα». Μητέρα σε γράμμα του 1966 ζητάει από τη Φρειδερίκη να μεταθέσει τον γιο της που είναι στρατιώτης, ενώ μία άλλη από τη Δουμπιά Χαλκιδικής ζητάει προίκα 2.000 δραχμών για τη νεογέννητη κόρη της Δημητρούλα.

Το αποκορύφωμα ωστόσο είναι μία κόρη από τη Λαμία που ζητάει αναστολή προφυλάκισης για τον πατέρα της που κατηγορείται για καλλιέργεια χασίς, επιμένοντας ότι ο πατέρας της βοήθησε στον αγώνα ενάντια στον Κομμουνισμό «με το ντουφέκι στην πλάτη» ενώ υποδεικνύει ως μάρτυρες υπεράσπισης... τον παπά και τον χωροφύλακα!

Τα γράμματα αυτά μαζί με πολλά άλλα εκθέματα θα φιλοξενηθούν τον προσεχή Μάρτιο στην έκθεση των Γενικών Αρχείων του Κράτους με θέμα τον Πολιτικό Πολιτισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ