Σόιμπλε: Αναπόφευκτη η μείωση των υψηλών επιπέδων του χρέους - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Αναπόφευκτη η μείωση των υψηλών επιπέδων του χρέους

Σόιμπλε: Ναι σε συζήτηση για το ρυθμό μείωσης του χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτός σε μια συζήτηση για το «ρυθμό της μείωσης των χρεών των ευρωπαϊκών χωρών», αλλά όχι επί της αρχής, εμφανίστηκε το Σάββατο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε δηλώσεις του από το Τόκιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Σόιμπλε, τόνισε πως «μπορούμε να μιλήσουμε για το ρυθμό της μείωσης του χρέους, αλλά όχι επί της αρχής της».

«Συμφωνούμε απολύτως με το ΔΝΤ και κυρίως με την επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ ότι είναι αναπόφευκτη η μεσοπρόθεσμη μείωση των υψηλών επιπέδων του χρέους. Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ως προς αυτό», συνέχισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει πως δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι ένα διαφορετικό θέμα. Δεν έχω μιλήσει για το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ