Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει ήδη στερηθεί πολλά-Χρειάζεται υπομονή και ανάπτυξη - iefimerida.gr

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει ήδη στερηθεί πολλά-Χρειάζεται υπομονή και ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε εκπροσώπους του συλλόγου των Χριστιανοδημοκρατών φοιτητών δήλωσε ότι η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ταυτόχρονα όμως πρέπει να προσέχει κανείς να μην καταστραφεί όλη η οικονομική ανάπτυξη.

Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο το σωστό μείγμα υπομονής, "το οποίο κάθε φορά πρέπει να βρίσκεται πολιτικά", συνέχισε η κ. Μέρκελ και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη στερηθεί πολλά. Διευκρίνισε δε ότι, λόγω των αλληλεπιδράσεων εντός Ευρωζώνης, πρέπει και η Γερμανία να αποφασίζει με σύνεση.

Με αφορμή δε την απονομή του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κ. Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη δραστηριοποίηση όσον αφορά την Ευρώπη. "Αξίζει όλες τις προσπάθειες να αγωνίζεται κανείς για την Ευρώπη", τόνισε, καθώς, όπως είπε, εκτός από τη διασφάλιση της ειρήνης, η συνύπαρξη των Ευρωπαίων εξυπηρετεί και την εδραίωση αξιών από τις χώρες-μέλη, όπως η παγκόσμια ελευθερία. Υπό αυτή την έννοια, όπως σημείωσε η καγκελάριος, ήταν καλό που έγιναν διαδηλώσεις κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη και δεν πήγε γι αυτό στη φυλακή κανένας, που να προέβη σε βιαιοπραγίες. «Αυτό είναι ένα επίτευγμα» δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Αναφερόμενη στην βράβευση της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε ακόμη λόγο για "αναγνώριση των ιδρυτών της ενωμένης Ευρώπης", εκείνων, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, είχαν το θάρρος να αφήσουν πίσω τους πολέμους. "Χάρη στη σοφία αυτών των ανθρώπων είμαστε σήμερα σε θέση να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια" κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ