Δεσπότης απειλεί με αφορισμό τους ιερείς που χρησιμοποιούν Facebook και twitter! - iefimerida.gr

Δεσπότης απειλεί με αφορισμό τους ιερείς που χρησιμοποιούν Facebook και twitter!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακρυά από τα social media καλεί όλους τους ιερείς ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις συνέπειες του αφορισμού!

Εκατοντάδες είναι οι κληρικοί όλων των βαθμίδων που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα το Facebook και πολλοί από αυτούς φαίνεται πως πειθάρχησαν στην απόφαση του Μητροπολίτη.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι , σύμφωνα με το thebest.gr που αντιτίθενται και θεωρούν την απόφαση του Μητροπολίτη «εκτός σύγχρονης πραγματικότητας».

Στην εγκύκλιο του δεσπότη αναφέρεται:

«Μετά από προσεκτικήν έρευναν και παρακολούθησιν διεπιστώσαμεν ότι κληρικοί της ημετέρας Ι.Μ. έχουν και χρησιμοποιούν σελίδας κοινωνικής δικτυώσεως εις το διαδίκτυον με αποτέλεσμα να προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβην πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν.

Κατόπιν τούτων, εντελλόμεθα όπως χωρίς αναβολήν όσοι ιερείς διαθέτουν Facebook, MSN, Twitter κλπ, να το καταργήσουν πάραυτα. Εάν όμως επιδείξουν ανυπακοήν και συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν θα αντιμετωπίσουν και θα δεχθούν προσωπικόν επιτίμιον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ