Ο Καραμανλής έχασε 225.000 ευρώ από το «κούρεμα» των ομολόγων - iefimerida.gr

Ο Καραμανλής έχασε 225.000 ευρώ από το «κούρεμα» των ομολόγων

Ο Καραμανλής έχασε 225.000 ευρώ από το «κούρεμα» των ομολόγων και πουλάει το γρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν έγινε γνωστό μέσα στην εβδομάδα πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να πουλήσει το γραφείο του στην συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν ούτε οι άνθρωποι του στενού του κύκλου. Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση αφού ο ίδιος έπεσε θύμα του «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων και έχασε 225.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο κ.Καραμανλής φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτη του πως έπαθε μεγάλη ζημιά και έχασε πολλά λεφτά. Όπως προκύπτει από το πόθεν έσχες του πρώην πρωθυπουργού για το 2009, ο κ. Καραμανλής είχε αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 300.261,37 ευρώ. Ωστόσο το κούρεμα που έγινε στα ομόλογα, έφερε απώλειες της τάξης των 225.000 ευρώ. Βέβαια το ομόλογο που είχε αγοράσει ο πρώην πρωθυπουργός είναι δεκαετούς διάρκειας και ίσως μελλοντικά να μπορέσει να ανασυντάξει το χαρτοφυλάκιο του.

Η μεγάλη οικονομική απώλεια που υπέστη ο Κώστας Καραμανλής τον οδήγησε στην απόφαση να πουλήσει το πολιτικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα ήταν μία δύσκολη απόφαση, αφού ο συγκεκριμένος χώρος έχει πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία για τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς πολλές από τις πιο σημαντικές στιγμές της πολιτικής του πορείας της είχε ζήσει εκεί.

Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη εγκατασταθεί σε νέο γραφείο στην οδό Παναγή Κυριακού, κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία, όταν πήρε τη δύσκολη απόφαση να βάλει πωλητήριο στο πολιτικό του γραφείο. Με αυτήν την πώληση του γραφείου του σηματοδοτείται ουσιαστικά και το κλείσιμο του σημαντικότερου πολιτικού κεφαλαίου για τον πρώην πρωθυπουργό, αφού εκεί ήταν το «στρατηγείο» του. Εκεί είχαν γίνει οι συναντήσεις με τους «Καραμανλικούς λοχαγούς» που οδήγησαν τον τότε 41χρονο Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2007 ο ίδιος εγκατέλειψε το γραφείο όταν μετέφερε την πολιτική του έδρα στον Λυκαβηττό, ενώ μετά την εκλογική ήττα το 2009 και την αποχώρηση του από την ηγεσία της ΝΔ μεταφέρθηκε στην πλατεία Μαβίλη.

Υπενθυμίζεται πως στο γραφείο στο Κολωνάκι ήταν και η έδρα της κατασκευαστικής εταιρείας που είχε ιδρύσει ο πατέρας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ