Το τέλος μιας «συμμαχίας»: Νέος στόχος των Anonymous ο ιστότοπος Wikileaks - iefimerida.gr

Το τέλος μιας «συμμαχίας»: Νέος στόχος των Anonymous ο ιστότοπος Wikileaks

Το τέλος μιας «συμμαχίας»: Νέος στόχος των Anonymous ο ιστότοπος Wikileaks
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στη.... συνεργασία Wikileaks-Anonymous, βάζουν οι χακτιβιστές οι οποίοι αποφάσισαν να στραφούν εναντίον του μέχρι πρότινος φίλα προσκείμενου ιστότοπου, με αφορμή την απόφαση του τελευταίου να ζητάει χρηματοδότηση πριν την πρόσβαση του χρήστη στην ιστοσελίδα, αλλά και στην κατεύθυνση που δείχνει να παίρνει ο ιστότοπος των αποκαλύψεων.

Στην επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του ιστότοπου Wikileaks μέσω Twitter οι Anonymous, τονίζουν ότι «η βασική ιδέα των Wikileaks ήταν να παρέχει στο κοινό πληροφορίες που αλλιώς θα έμεναν κρυφές», στόχος που παραμερίστηκε για να βγουν στο προσκήνιο άλλα πράγματα, όπως ότι ο Τζούλιαν Ασανζ δείπνησε με την Lady Gaga.

«Μπράβο του, αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι αδιαφανείς δραστηριότητες των κυβερνήσεων και το να βγουν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον κόσμο», συνεχίζουν οι Anonymous.

Η Αnonymous στρέφουν τα βέλη τους εναντίον του Wikileaks και για έναν ακόμη λόγο που δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι πλέον ζητά πριν από κάθε επίσκεψη... πληρωμή.

Το Wikileaks λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα προχώρησε στην απόφαση να ζητάει μία χρηματική δωρεά, μέσω Mastercard και Visa, από τους χρήστες.

Την κίνηση αυτή οι Anonymous την αντιμετώπισαν ως... προδοσία και ζητούν από το σάιτ να σταματήσει να απαιτεί λεφτά.

Παράλληλα ζήτησαν από τους 285.000 followers τους στο Twitter να «μην κάνουν οποιαδήποτε χρηματική δωρεά στη Wikileaks».

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 οι Anonymous είχαν υπερασπιστεί το Wikileaks όταν είχε δεχθεί πόλεμο από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ