Στα χέρια του Γρηγόρη Πεπόνη ο φάκελος με τις δωροδοκίες των πολυεθνικών - iefimerida.gr

Στα χέρια του Γρηγόρη Πεπόνη ο φάκελος με τις δωροδοκίες των πολυεθνικών

Στα χέρια του Γρηγόρη Πεπόνη ο φάκελος με τις δωροδοκίες των πολυεθνικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιχεία για τις δωροδοκίες πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα, διαβίβασε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας.

Το σχετικό υλικό αναφέρεται σε πρόστιμα ύψους 350 εκατ. δολαρίων που επέβαλαν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ τα τελευταία δυο χρόνια σε πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα επειδή δωροδοκούσαν με σκοπό να προωθήσουν σε οργανισμούς του Δημοσίου τα προϊόνα τους.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας, οι αποστολείς των καταγγελιών αυτών ζητούν να πληροφορηθούν ποιοι συμμετείχαν στα κυκλώματα, ποιοί ήταν μεσάζοντες και ποιοι οι τελικοί αποδέκτες καθώς και το ύψος των χρημάτων που έγινε κατάχρηση και κατά συνέπεια η αντίστοιχη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατά την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών αποκαλύφθηκε ότι έχουν καταβληθεί στους Έλληνες μεσάζοντες εκατομμύρια δολάρια σε εικονικές εταιρείες, ενώ αναφέρονται και περιπτώσεις όπου δρούσαν και για λογαριασμό άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα της ΠΓΔΜ.

«Οι καταγγέλλοντες και κατ΄ επέκταση όλοι οι 'Eλληνες φορολογούμενοι ζητούν να μάθουν σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι ελληνικές δικαστικές αρχές, ή σε ποιές προτίθενται να προβούν, για την επιστροφή στο ελληνικό δημόσιο των σχετικών ποσών, αλλά και ποιές ποινικές, και διοικητικές, κυρώσεις έχουν επιβληθεί σε όσους κατείχαν θέσεις του Δημοσίου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης,.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ