Ζαν Μαρκ Ερό: «Να δώσουμε κι άλλο χρόνο στην Ελλάδα» - iefimerida.gr

Ζαν Μαρκ Ερό: «Να δώσουμε κι άλλο χρόνο στην Ελλάδα»

Ζαν Μαρκ Ερό: «Να δώσουμε κι άλλο χρόνο στην Ελλάδα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να δωθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί επεσήμανε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό την ώρα που Γερμανία και ΔΝΤ εκφράζουν αντίθετες απόψεις για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Η σταθερότητα της ευρωζώνης περνάει από τη διάσωση της Ελλάδας και πρέπει να της δώσουμε τα μέσα και τον χρόνο να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, για μία φορολογική μεταρρύθμιση που θα αυξήσει τις εισφορές των πλουσίων. Εάν χρειαστεί περισσότερο χρόνο, γιατί όχι. Οπως, επίσης, πρέπει να βοηθήσουμε την Ισπανία και την Ιταλία για να δανείζονται φθηνότερα στην αγορά», δήλωσε μεταξυ άλλων ο κ. Ερό στην εφημερίδα Le Progres.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση επιμένει πως είναι ακόμη πρόωρο να συζητείται η παροχή περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για την εφαρμογή των δημοσιονομικών στόχων της, ενώ, στον αντίποδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναλαμβάνει πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος, θέση την οποία ασπάζεται και ο πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σε πάνελ στο πλαίσιο των συναντήσεων ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στο Τόκυο, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε, έχοντας δίπλα της τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πως η Ελλάδα «χρειάζεται περισσότερο περιθώριο για να αναπνεύσει».

«Δεδομένης της απουσίας ανάκαμψης, της πίεσης των αγορών, των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί, λίγος χρόνος παραπάνω είναι απαραίτητος» σημείωσε η επικεφαλής του Ταμείου.

Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε έσπευσε να επικρίνει τη «βιαστική» ευελιξία της κ. Λαγκάρντ, επισημαίνοντας πως εκκρεμεί η έκθεση της Τρόικας πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ