Οι βενζινοπώλες απειλούν να μην ξεκινήσουν τις διανομές πετρελαίου θέρμανσης - iefimerida.gr

Οι βενζινοπώλες απειλούν να μην ξεκινήσουν τις διανομές πετρελαίου θέρμανσης

Οι βενζινοπώλες απειλούν να μην ξεκινήσουν τις διανομές πετρελαίου θέρμανσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίχως αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων με θέμα συζήτησης το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ανοικτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης η οποία κανονικά θα ξεκινούσε την Δευτέρα.

Νωρίτερα, σήμερα, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία από την ερχόμενη Δευτέρα εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ότι η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί από 1,35 ως 1,4 ευρώ το λίτρο.

Οι ίδιες πηγές της αγοράς ανέφεραν σχετικά με το ενδεχόμενο να μην διανέμουν πετρέλαιο θέρμανσης οι πρατηριούχοι από τη Δευτέρα, ότι η ζήτηση έτσι κι αλλιώς θα είναι μικρή, λόγω της υψηλής τιμής, των καλών ακόμη καιρικών συνθηκών, της ευρείας χρήσης εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (κλιματιστικά, φυσικό αέριο, pellets, κ.λπ.), αλλά και του γεγονότος ότι πολλοί καταναλωτές έχουν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης από τον Απρίλιο - Μάιο ενόψει της αύξησης της τιμής.

Στη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη μετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης. Αίτημα του κλάδου είναι να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις παραβάσεις του συστήματος «Ήφαιστος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ