Οι ερωτικές επιστολές της Τζάκι Ο - iefimerida.gr

Οι ερωτικές επιστολές της Τζάκι Ο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσα θα δίνατε για ένα μάτσο ερωτικά γράμματα; Άμα προέρχονται από τα εφηβικά σκιρτήματα της Jaqueline Bouvier-Kennedy-Onassis, η τιμή είναι 134.000 δολάρια, μετά από δημοπρασία που έγινε στον οίκο Christie’s. Τα αγόρασε μια «Γαλλίδα κυρία» που δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει το όνομά της. Τα 22 γράμματα και ένα τηλεγράφημα που έστειλε στον τότε εκλεκτό της καρδιά της στα τέλη της δεκαετίας του '40, πριν γνωρίσει τον μελλοντικό πρόεδρο της Αμερικής είχαν αρχικά κοστολογηθεί περίπου στα 25.000 και 35.000 δολάρια, αλλά η τιμή στην οποία δημοπρατήθηκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Τα γράμματα αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της μέλλουσας Πρώτης Κυρίας. Σε αυτή φαίνονται οι ιδέες της για την εφηβική αγάπη, τα φιλιά και ένα μίσος για το σχολείο όπως επίσης η προσωπικότητά της. Η 17χρονη Τζάκι ήταν μια αστεία, πνευματώδης και αρκετά κυνική για την ηλικία της νεαρή γυναίκα.

Ο παραλήπτης των γραμμάτων ήταν ο 21χρονος τότε φοιτητής στο Harvard R. Beverley Corbin Jr. - ο γιος του αποφάσισε να τα βγάλει στο σφυρι. Σε ένα γράμμα της φαίνεται ότι τον έχει πληγώσει επειδή αρνήθηκε να τον φιλήσει, του έγραφε: «Σε αγαπώ όμως - και δεν χρειάζεται να σε φιλάω κάθε φορά που σε βλέπω και πιστεύω να το καταλαβαίνεις αυτό». Ενώ όταν του ανακοίνωσε ότι τον χωρίζει τον Ιανουάριο του 1947, του λέει: «Πάντοτε σκεφτόμουν ότι αν είσαι ερωτευμένος με κάποιον, είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα για το άλλο πρόσωπο -να πεινάσεις για να του αγοράσεις ψωμί και να μην σε νοιάζει ακόμη και η Σιβηρία αν είσαι μαζί του- και πάντοτε σκεφτόμουν ότι κάθε λεπτό που θα περνούσα μακριά του θα ήταν κόλαση - κοιτώντας το έτσι, νομίζω ότι δεν είμαι ερωτευμένη μαζί σου".

Και στο τελευταίο της γράμμα, όπου του ανακοινώνει τους αρραβώνες της με τον John Husted, του γράφει «Σου εύχομαι να συμβεί το ίδιο πράγμα όσο πιο γρήγορα και σίγουρα συνέβη σε μένα. Θα γίνει όταν δεν το περιμένεις». Μεγάλα λόγια, μιας και ο αρραβώνας της κράτησε μόνο λίγους μήνες το 1951.

H Τζάκι πέθανε σε ηλικία 64 χρονών το 1994, ενώ ο Corbin έζησε μέχρι το 2004 και πέθανε σε ηλικία 79 χρονών. Στις 75 σελίδες που του έγραψε δεν έκρυβε την απέχθειά της για το σχολείο, το οποίο αποκαλούσε φυλακή. «Αν οι σχολικές μέρες υποτίθεται ότι είναι οι πιο ευτυχισμένες της ζωής σου, τότε απόψε θα κρεμαστώ με ένα σκοινί». Και σε ένα άλλο γράμμα έγραφε για την πρόθεσή της να μην στείλει ποτέ τα παιδιά της σε οικοτροφείο αλλά σε δημόσιο και ας είχανε συμμαθητές γκάνγκστερ και βγαίνανε ηλίθια ενώ αποκάλυπτε ότι έφερνε λαθραία τσιγάρα και σοκολάτα στο σχολείο για να σοκάρει την καθηγήτριά της. Μαζί με τα γράμματα πουλήθηκε και μια σπάνια ασπρόμαυρη φωτογραφία του ζευγαριού παρέα με φίλους τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ