Όλι Ρεν: "Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας" - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: "Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν ζήτησε από την Ελλάδα να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές και ειδικά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Σε ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο που διοργάνωσε η κεντρική τράπεζα της Αυστρίας στη Βιέννη, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους.

Εντωμεταξύ, ο Φιλανδός επίτροπος υποστήριξε πως δεν είναι σωστό να μιλάμε για κρίση της ευρωζώνης, ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ότι χάρη στα προγράμματα στήριξης κατάφερε "να περιορίσει την κρίση στα σύνορα των τριών χωρών" που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.


Επέμεινε άλλωστε ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι "η ανάπτυξη σταθεροποιείται".

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο επικεφαλής της ομάδας οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Φραντς υπογράμμισε την ανάγκη "ανασχεδιασμού του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης" που θα τεθεί σε ισχύ το 2013 ώστε να προβλέπει και τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στα προγράμματα ενίσχυσης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

"Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ορισμένα σημεία, χρειάζεται να διαπραγματευτούμε εκ νέου τους όρους του μηχανισμού προκειμένου να ανταποκρίνεται σε αυτές τις προϋποθέσεις" είπε ο Γερμανός οικονομολόγος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ