Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στην εγγονή του στρατηγού Τσιγάντε

Σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας η εγγονή του στρατηγού Χριστόδουλου Τσιγάντε την περασμένη εβδομάδα έπεσε θύμα επίθεσης ομάδας ακροδεξιών.

Οπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εγγονή του στρατηγού Τσιγάντε, ενώ βρισκόταν στην οδό Στησιχόρου, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ακροδεξιούς οι οποίοι της ζήτησαν να αποδείξει ότι είναι Ελληνίδα. Συγκεκριμένα της ζήτησαν την ταυτότητά της και να μιλήσει ελληνικά προκειμένου να την αφήσουν να φύγει.

Η εγγονή του Τσιγάντε, έχει διπλή υπηκοότητα ελληνική από τον πατέρα της και βρετανική από τη μητέρα της.

Πάντως, τον τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες στις πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, για ομάδες ακροδεξιών που απειλούν και εκφοβίζουν απρόκλητα άτομα ζητώντας τους να πουν το ελληνικό αλφάβητο ή να αποδείξουν ότι είναι Ελληνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός Χριστόδουλος Τσιγάντες είχε ηγηθεί της καταδρομικής μονάδας Ιερός Λόχος της Μέσης Ανατολής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αυτή είχε δράσει σε μια σειρά επιτυχών και ριψοκίνδυνων επιχειρήσεων στη Βόρεια Αφρική και στα Δωδεκάνησα. Επίσης, είχε διατελέσει στρατιωτικός διοικητής Αρχιπελάγους και αρχηγός της Ελληνικής Στρατιωτικής Αποστολής Δωδεκανήσων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ