Ποιος θα είναι ο... Λούκι Λουκ του Δήμου Δωρίδας;

Σε σοβαρό πρόβλημα έχει εξελιχθεί το θέμα με τα αδέσποτα βοοειδή στη Δωρίδα, που προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες, στις αυλές σπιτιών ακόμη και στο κοιμητήρια της περιοχής. Έτσι ο δήμος Δωρίδας βρήκε μία πρωτότυπη λύση για να περιορίσει το πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το Lamia Star, ο ιδιοκτήτης των ζώων αυτών που βόσκουν αδέσποτα είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές γιατί τους βγάζει τις ειδικές μάρκες που υπάρχουν στα αυτιά τους και τα αφήνει ελεύθερα να βόσκουν με αποτέλεσμα να δημιουργει προβλήματα ακόμη και στην διέλευση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους πολλών δημοτικών διαμερισμάτων αφού τα μοσχάρια πολλές φορές ξεκουράζονται πάνω στο κατάστρωμα των δρόμων αυτών και οι διερχόμενοι οδηγοί δεν τα αντιλαμβάνονται.

Ο δήμος Δωρίδας λοιπόν αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του δήμαρχου της Ιθάκης ο οποίος προσέλαβε σύμβουλο τσοπάνη για να συγκεντρώσει τα αδέσποτα κατσίκια. Έτσι ο δήμαρχος της Δωρίδας αποφάσισε να προσλάβει έναν cowboy!

Ο επίδοξος Λούκι Λουκ είναι κτηνοτρόφος και διαθέτει βοοειδή, ξέρει το αντικείμενο καλά και θα επιφορτιστεί με τον εντοπισμό και την συλλογή των αδέσποτων βοοειδών. Στη συνέχεια θα τα οδηγεί σε στάβλο και εκεί είτε ο ιδιοκτήτης των «αδέσποτων» θα τα παραλαμβάνει πληρώνοντας το πρόστιμο.

Τώρα αν θα τα κυνηγάει με λάσο και άλογο είναι ένα ερώτημα που παραμένει ακόμα αναπάντητο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ