Γεμάτες από σάλια σαλιγκαριού οι νέες κρέμες προσώπου- Εξαφανίζει τις ρυτίδες - iefimerida.gr

Γεμάτες από σάλια σαλιγκαριού οι νέες κρέμες προσώπου- Εξαφανίζει τις ρυτίδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις θαυματουργές ιδιότητες των σάλιων του σαλιγκαριού -όσον αφορά την καταπολέμηση της ακμής και των ρυτίδων- έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν οι Αμερικάνικες εταιρίες καλλυντικών. 15 χρόνια μετά την στιγμή που ένας εργάτης στην Χιλή που μάζευε σαλιγκάρια συνειδητοποίησε πόσο μαλακά είναι τα χέρια του.

Μπορεί οι θεραπευτικές ιδιότητες των σαλιών του σαλιγκαριού να είναι γνωστές από την αρχαιότητα (σ.σ. τα χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για να θεραπεύσει ερεθισμούς του δέρματος) αλλά είναι μόλις πριν 15 χρόνια που άρχισαν να χρησιμοποιούνται ως βασικό συστατικό σε κρέμες προσώπου.

Η αρχή έγινε με τους Χιλιανούς εργάτες συλλογής σαλιγκαριών που ξεκίνησαν την εταιρία καλλυντικών Elicina. Και συνεχίστηκαν με αντίστοιχα προϊόντα που ξεπήδησαν στην Κορέα ( Super Aqua Cell Renew Snail Cream με πάνω από 70% περιεκτικότητα σε σάλια σαλιγκαριού) και την Αφρική.

Φέτος είναι όμως η χρονιά που το σάλιο σαλιγκαριού πραγματικά αποθεώνεται με τις μεγάλες εταιρίες καλλυντικών των ΗΠΑ να αρχίζουν να εισάγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και να δημιουργούν τα δικά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ