Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες]

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια γυναίκα δε θα ήθελε έστω και λίγο να νιώσει σαν πριγκίπισσα; Η εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης που υπήρξε καθοριστική για την Ευρώπη άφησε πίσω της εντυπωσιακά κτίρια Γοτθικού ρυθμού που μοιάζουν σαν σκηνικά από ταινία ιπποτών. Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τα ομορφότερα κάστρα της Γηραιάς Ηπείρου -οι πρίγκιπες πωλούνται χωριστά.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κάστρο Nest Swallow - Ουκρανία
Τo νέο-Γοτθικού ρυθμού κάστρο Nest Swallow κυριολεκτικά κρέμεται 40 μέτρα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Γιάλτα της νότιας Ουκρανίας. Χτισμένο από μία Γερμανίδα ευγενή το 1912, η εντυπωσιακή παραθαλάσσια κατοικία στεγάζει τώρα ένα ιταλικό εστιατόριο.
(Φωτογράφος: Στηβ Ρέιμερ)

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κάστρο της Πράγας - Τσεχία
Προβολείς πέφτουν στο κάστρο της Πράγας που αντανακλάται στον ποταμό Μολδάβα στην Πράγα της Τσεχίας. Το συγκρότημα του Κάστρου της Πράγας είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο και στεγάζει από τα κοσμήματα του στέμματος της χώρας μέχρι και τα γραφεία του προέδρου της μεγαλύτερης εκκλησίας της Πράγας.
(Φωτογράφος: Φρανσίσκο Εστράδα)

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Κάστρο της Βουργουνδίας – Γαλλία
Ένα κάστρο και μία εκκλησία στολίζουν τα εύφορα χωράφια στην Κοτ ντ' ορ, μία λωρίδα γης 50 χιλιομέτρων στη Βουργουνδία της Γαλλίας. Η Κοτ ντ' ορ παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Γαλλίας.
(Φωτογράφος: Τζέιμς Λ. Στάνφιλντ)

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Neuschwanstein – Γερμανία
Συνδυάζοντας υπέροχα το μπλε και το πράσινο της λίμνης Alpsee και περιστοιχισμένο από σκοτεινά δάση, το παραμυθένιο μαρμάρινο κάστρο Neuschwanstein του βασιλιά Λουδοβίκου δεσπόζει σε έναν ψηλό βράχο δυτικά του Hohenschwangau στην Βαυαρία.
(Φωτογράφος: Τζόρτζ Μόμπέϊ)

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μοναστήρι Makarevski Sheltovodskii – Ρωσία
Το μοναστήρι βρίσκεται κάτω από έναν ουρανό με χρώμα μαργαριταρένιο σαν τα νερά του ποταμού Βόλγα που ρέει μπροστά του. Αρχικά χτίστηκε στις αρχές του 14ου αιώνα, λεηλατήθηκε από τις δυνάμεις των Τατάρων το 1439 και ξαναχτίστηκε το 1624.
(Φωτογράφος: Τζέιμς Μπλαίρ)

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Κάστρο Μπόντρουμ – Τουρκία
Το λιμάνι Μπόντρουμ της Τουρκίας είναι το σπίτι του Κάστρου του Αγίου Πέτρου, το οποίο χτίστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη στις αρχές του 1400. Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής κατέλαβε τη θέση το 1522.
(Φωτογράφος: Τζέιμς Λ. Στάνφιλντ)

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Κάστρο της Presule – Ιταλία
Η πυκνή ομίχλη το χειμώνα αραιώνει για να αποκαλύψει αυτό το παραμυθένιο σκηνικό γύρω από το Κάστρο της Presule στο Νότιο Τιρόλο της Ιταλίας. Το κύριο κάστρο χτίστηκε γύρω στο 1500, αλλά περιέχει τμήματα του αρχικού φρουρίου που χτίστηκε στην περιοχή στις αρχές του 13ου αιώνα.
(Φωτογράφος: Ζολτάν Τόθ)

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Κάστρο Eilean Donan – Σκωτία
Χτισμένο πάνω σε ένα μικρό νησί στο Loch Duich στα γραφικά Highlands της Σκωτίας, το κάστρο Eilean Donan χτίστηκε αρχικά ως άμυνα εναντίον των επιδρομών των Βίκινγκ στις αρχές του 13ου αιώνα. Ήταν ερείπια για σχεδόν 200 χρόνια, από τότε που οι Άγγλοι στρατιώτες προσπάθησαν να καταπνίξουν την εξέγερση των Jacobite σχεδόν ισοπεδώνοντας το κάστρο το 1719, αλλά ανακαινίστηκε πλήρως το 1932.
(Φωτογράφος: Τζέιμς Μακ Κένζι)

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Κάστρο Μανόμπιερ – Ουαλία
Περιτριγυρισμένο από τους θάμνους, ταιριάζει πολύ όμορφα στην εξοχή της Ουαλίας. Χτισμένο από τους Νορμανδούς κατακτητές τον 11ο αιώνα, αρχικά ως μια ξύλινη δομή και αργότερα με πέτρα, αυτό το καλοδιατηρημένο κάστρο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ουαλία.
(Φωτογράφος Ρόμπερτ Μάντεν)

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Κάστρο Εδιμβούργου – Σκωτία
Οι προβολείς δημιουργούν εντυπωσιακές σκιές στο κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία. Χτισμένο πάνω σε ένα σβησμένο ηφαίστειο, το κάστρο ξεκίνησε ως ένα μικρό φρούριο το έτος 600 μ.Χ. Κατά τη διάρκεια των αιώνων υπήρξε ο δημοφιλέστερος τόπος μονομαχιών.
(Φωτογράφος: Τζιμ Ρίτσαρντσον)

(Πηγή: National Geographic)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ