Ψαλίδι στα καινοτόμα φάρμακα που κοστίζουν ακριβά - iefimerida.gr

Ψαλίδι στα καινοτόμα φάρμακα που κοστίζουν ακριβά

Ψαλίδι στα καινοτόμα φάρμακα που κοστίζουν ακριβά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός λίστας αφήνει το υπουργείο Υγείας νέα, καινοτόμα φάρμακα λόγω του ιδιαίτερα υψηλού κόστους τους, ενώ παράλληλα ετοιμάζει δελτίο τιμών για γενόσημα και φάρμακα χωρίς πατέντα που θα πωλούνται πολύ φθηνότερα από τα πρωτότυπα.

Εδώ και δύο χρόνια το υπουργείο Υγείας κρατάει εκτός λίστας νέα φάρμακα τα οποία ακόμα αναμένουν τιμή για να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά. Αιτία το πολύ μεγάλο κόστος τους για το Σύστημα Υγείας καθώς τα φάρμακα αυτά είναι πιο ακριβά από όσα κυκλοφορούν ήδη.

Αντίθετα, η κυβέρνηση θα εκδώσει την επόμενη εβδομάδα δελτίο τιμών για γενόσημα και φάρμακα που έχουν χάσει την πατέντα τους, και τα οποία θα διατίθενται στο 40% της τιμής των πρωτοτύπων. Από το δελτίο αυτό, το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μάριο Σαλμά, αναμένει εξοικονόμηση της τάξης των 300 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το δελτίο τιμών θα παραδοθεί στο υπουργείο την Δευτέρα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ