Στη Βουλή η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα – Τη Δευτέρα οι νέες τιμές - iefimerida.gr

Στη Βουλή η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα – Τη Δευτέρα οι νέες τιμές

Στη Βουλή η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα – Τη Δευτέρα οι νέες τιμές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία με την οποία θα εξισώνεται το πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης και πλέον από τη Δευτέρα θα υπάρχει μία ενιαία φορολογική μεταχείριση και θα διαμορφωθεί η νέα τιμή του.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται προς 1,35 - 1,40 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης μολονότι θα έχει ίδια φορολογία με το θέρμανσης (330 ευρώ το χιλιόλιτρο συν ΦΠΑ 23%) θα πωλείται κατά 7 - 8 λεπτά ακριβότερα (περίπου 1,47 ευρώ το λίτρο) λόγω του ότι έχει διαφορετική επεξεργασία από το θέρμανσης.

Ωστόσο η καυτή πατάτα που έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών είναι ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες θα παίρνουν την επιστροφή του φόρου από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με tovima.gr οι πολίτες -που θα έχουν δικαίωμα επιστροφής- θα κάνουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr. Θα συμπληρώνουν το ΑΦΜ τους, τον αριθμός παροχής της ΔΕΗ, τη διεύθυνση της κατοικίας και τα τετραγωνικά της κατοικίας.

Με αυτά τα στοιχεία θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος αν δικαιούται επιδότηση πετρελαίου. Μόλις λάβει το πράσινο φως θα πρέπει να αναγράψει τα στοιχεία του τιμολογίου αγοράς από τον πρατηριούχο ή την εταιρεία διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης ώστε να γίνει διασταύρωση με το σύστημα Ηφαιστος.

Στην περίπτωση που πρόκειται όμως είτε για ιδιοκτήτη είτε για ενοικιαστή διαμερίσματος σε πολυκατοικία, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει πως κατά την υποβολή της αρχικής αίτησης θα πρέπει να αναγραφεί και ο ΑΦΜ του διαχειριστή της πολυκατοικίας, καθώς ο Αριθμός Παροχής του κοινόχρηστου ρολογιού ρεύματος. Επίσης θα αναγράψει τα χιλιοστά του διαμερίσματος στο σύνολο της πολυκατοικίας.

Το μέσο επιστρεφόμενο ποσό ανά λίτρο επιδοτούμενης κατανάλωσης θα είναι 28 λεπτά αντί για 33 λεπτά που αντιστοιχούν στην πραγματική αύξηση της φορολογίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ