Ρεπουμπλικανός βουλευτής: Κάποια κορίτσια έχουν εύκολη την κατηγορία για βιασμό - iefimerida.gr

Ρεπουμπλικανός βουλευτής: Κάποια κορίτσια έχουν εύκολη την κατηγορία για βιασμό

Ρεπουμπλικανός βουλευτής: Κάποια κορίτσια έχουν εύκολη την κατηγορία για βιασμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις ενός αμερικανού ρεπουμπλικανού βουλευτή, ο οποίος υποστήριξε την Πέμπτη ότι «ορισμένα κορίτσια έχουν εύκολη την κατηγορία για βιασμό».

Ο Ρότζερ Ρίβαρντ, 60 ετών, βουλευτής στο Γουισκόνσιν, αναφερόταν στον πατέρα του που τον είχε προειδοποίησει όταν ήταν μικρός να αποφύγει τις σεξουαλικές σχέσεις πριν από το γάμο: «Να θυμάσαι, Ρότζερ, ότι αν το κάνεις, ορισμένα κορίτσια εύκολα κατηγορούν για βιασμό» ήταν η συμβουλή του πατέρα, όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος στην τοπική εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel.

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος βουλευτής διηγήθηκε πως ο πατέρας του τον είχε συμβουλεύσει «αν το κάνεις, να θυμάσαι ότι μια συναινετική σχέση μπορεί να μετατραπεί σε βιασμό μέσα σε μια στιγμή. Γιατί αν μια νέα γυναίκα μείνει έγκυος οι γονείς θα εξοργιστούν κι εκείνη δεν θα πει ότι ήταν αναμενόμενο. Αυτό που θα πουν η ίδια και οι γονείς της είναι ότι πρόκειται για βιασμό επειδή ήταν ανήλικη».

Η δήλωση του Ρίβαρντ έγινε με αφορμή έναν μαθητή λυκείου που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση επειδή διατηρούσε σχέσεις με μια ανήλικη. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Πολ Ράιαν, ο οποίος εκλέγεται στο Γουισκόνσιν, ανακοίνωσε αμέσως ότι αποσύρει τη στήριξή του στον Ρίβαρντ.

Πάντως, τρεις ώρες μετά τη συνέντευξη ο βουλευτής προσπάθησε να τα... μαζέψει εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία διευκρίνιζε ότι ελπίζει οι δηλώσεις του να μην παρανοηθούν και ότι ο ίδιος θεωρεί τον βιασμό «μια φρικτή βίαιη πράξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ