Μοιρασμένοι οι Γερμανοί για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Μοιρασμένα τα ποσοστά των Γερμανών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και εκείνων που θεωρούν ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, σύμφωνα με τα τα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου που διενεργείται για λογαριασμό του γερμανικού κρατικού δικτύου ZDF.

Συγκεκριμένα το 46% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ το 45% προτιμούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Σε αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει τον Αύγουστο, μόλις το 31% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας το ευρώ και το 61% την επιστροφή της στη δραχμή.

Επίσης στα πλαίσια της ίδιας έρευνας οι Γερμανοί πολίτες ρωτήθηκαν για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περαιτέρω οικονομική βοήθεια, με το 57% των Γερμανών να αντιτίθεται σ' αυτό και το 32% βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επίσης όσον αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις τους και την επιλογή καγκελάριου, η Άγκελα Μέρκελ προηγείται με 49%, έναντι 40% του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου Πέερ Στάινμπρουκ, ενώ δηλώνουν ότι αν ψήφιζαν και για Αμερικανό Πρόεδρο, θα εξέλεγαν τον Μπαράκ Ομπάμα με 89%, ενώ μόνο το 2% θα προτιμούσε τον Μιτ Ρόμνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ευρώ Γερμανία Ευρωζώνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ