51 εκ. δολάρια έδωσε σοπράνο για ταξίδι στο διάστημα-Πέταξαν έξω αστροναύτη για χάρη της - iefimerida.gr

51 εκ. δολάρια έδωσε σοπράνο για ταξίδι στο διάστημα-Πέταξαν έξω αστροναύτη για χάρη της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σάρα Μπράιτμαν, η best seller σοπράνο του πλανήτη, ανακοίνωσε ότι έκλεισε θέση για ταξίδι δυο εβδομάδων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, για να την χωρέσουν (αφού πλήρωσε παραπάνω) οι Ρώσοι υπεύθυνοι πέταξαν έξω τον Αμερικάνο αστροναύτη που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ταξιδέψει.

«Κατάφερα να εκπληρώσω μια επιθυμία πέρα από τα πιο τρελά μου όνειρα» δήλωσε η 52χρονη Αγγλίδα σταρ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, όπου βρίσκεται ως καλλιτέχνης της UNESCO για την ειρήνη.

Το ταξίδι της θα λάβει χώρα την άνοιξη του 2015, θα βρεθεί 400 χλμ πάνω από τη γη και θα έχει την τιμή να είναι η 8η διαστημική τουρίστας και η πρώτη τραγουδίστρια που το κατορθώνει.

Όσον αφορά το πότε της γεννήθηκε η επιθυμία να ταξιδέψει στα αστέρια, η Μπράιτμαν δήλωσε «Όταν ήμουν 8 ετών και είδα τον Άμστρονγκ να περπατά στη σελήνη. Για μένα ήταν κάτι σαν θαύμα. Μου φάνταζε τόσο απίθανο και τρελό εκείνο τον καιρό αλλά την ίδια στιγμή μου μπήκε η ιδέα να κάνω κι εγώ κάτι τέτοιο».

Η ανακοίνωση του ταξιδιού της ήρθε σαν έκπληξη καθώς η Ρωσία έχει σταματήσει να μεταφέρει πολίτες στον διαστημικό σταθμό από το 2010, εξαιτίας έλλειψης θέσεων στο διαστημόπλοιο Σογιούζ, το μοναδικό που έχει απομείνει με τέτοια δυνατότητα μετά την απόφαση της NASA να διακόψει τις πτήσεις των διαστημικών λεωφορείων της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ