Δανίκας σε Σμαραγδή: Με πορδές δεν βάφεις αβγά – Κάνεις απλώς το χαβιάρι ελληνική φασολάδα - iefimerida.gr

Δανίκας σε Σμαραγδή: Με πορδές δεν βάφεις αβγά – Κάνεις απλώς το χαβιάρι ελληνική φασολάδα

Δανίκας σε Σμαραγδή: Με πορδές δεν βάφεις αβγά – Κάνεις απλώς το χαβιάρι ελληνικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εξαιρετικά κακή κριτική δέχθηκε σήμερα η νέα πολυδιαφημισμένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» που αναφέρεται στη ζωή του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, από τον γνωστό κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Δανίκα.

Ο δημοσιογράφος στο κείμενό του που φιλοξενείται στην εφημερίδα Τα Νέα χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της ταινίας «καρικατούρα και ηθογραφία από παλιό ελληνικό σινεμά. Χωρίς ρυθμό. Χωρίς κορυφώσεις. Χωρίς συγκρούσεις. Χωρίς βιωμένα αισθήματα. Χωρίς περιπέτεια. Χωρίς εκτυφλωτικές λάμψεις. Χωρίς ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Χωρίς ερμηνευτικές επιδόσεις».

Επισημαίνει ότι η ταινία αποτελείται από διάσπαρτα και πάσης φύσεως επεισόδια που συνιστούν μαγιά τηλεοπτικής σειράς και ότι η ταινία μιμείται αλλά δεν είναι ακριβώς μεγάλη παραγωγή.

Σημειώνει ότι το βεστιάριο είναι φτωχό,το ντεκόρ περίπου χάρτινο και ότι κάθε σκηνή μάχης ή ναυμαχίας μοιάζει με παιδικό παιχνίδι.

Σημειώνει ότι με εξαίρεση τον Γερμανό πρωταγωνιστή Σεμπάστιαν Κοχ και τον Αργεντινό Χουαν Ντιέγκο Μπότο το καστ των ηθοποιών είναι ακατάλληλο,ότι δεν υπάρχουν ερμηνευτικές επιδόσεις,ότι η εμφάνιση του «βιβλικού» Λάκη Λαζόπουλου είναι σύντομη και εντελώς σχηματική και ότι η Κατρίν Ντενέβ είναι βαριεστημένη.

Καταλήγοντας, τονίζει: «Με πορδές δεν βάφεις αυγά». «Απλώς λαμβάνεις μετάλλαξη συνταγής: το χαβιάρι ως φασολάδα ελληνική.»

Και βαθμολογεί την ταινία με 3 στα 10.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ