Απέσυραν τη διάταξη για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών - iefimerida.gr

Απέσυραν τη διάταξη για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φόβος των αντιδράσεων από τους βουλευτές και ο κίνδυνος να καταψηφιστεί η διάταξη για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών οδήγησε το υπουργείο Εργασίας να την αποσύρει από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η διάταξη προέβλεπε την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) που έφταναν το 1,1%. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 247 εκατ. ευρώ ετησίως και το εισπράττει πλέον ο ΟΑΕΔ αφού οι δύο οργανισμοί καταργήθηκαν.

Ωστόσο, κατά της διάταξης τάχθηκαν σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ονομαστική ψηφοφορία. Παράλληλα, ενστάσεις είχαν διατυπώσει βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Η βασική ένσταση των βουλευτών ήταν ότι με την κατάργηση των συγκεκριμένων εργοδοτικών εισφορών, ο ΟΑΕΔ θα έχανε ένα πολύ σημαντικό ποσό.

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που απορρίπτεται η σχετική διάταξη. Πριν δεκαπέντε ημέρες είχε κατατεθεί ως τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογικές δααπάνες, συναντώντας και τότε αντιδράσεις...

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπερψηφίστηκε η διάταξη για την νέα δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Όσοι χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές και δεν έχουν κάνει ρύθμιση ή δεν την έχουν τηρήσει, μπορούν είτε να κάνουν διακανονισμό με έκπτωση 40% επί των προσαυξήσεων είτε να καταβάλλουν τις οφειλές σε έως και 10 δόσεις με έκπτωση 75%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ