Η Τουρκία υποχρέωσε ύποπτο συριακό αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Άγκυρα - iefimerida.gr

Η Τουρκία υποχρέωσε ύποπτο συριακό αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Άγκυρα

Η Τουρκία υποχρέωσε ύποπτο συριακό αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Άγκυρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πολιτικό αεροσκάφος της Συρίας, προερχόμενο από τη Μόσχα, που θεωρήθηκε ύποπτο για μεταφορά όπλων, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Άγκυρα απόψε από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.Το αεροσκάφος που μετέφερε 35 επιβάτες συνοδευόταν από F4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας για να υποβληθεί σε έλεγχο, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

«Η Τουρκία έλαβε πληροφορίες ότι το συριακό πολιτικό αεροπλάνο, το οποίο ανάγκασε να προσγειωθεί στην Άγκυρα, μετέφερε 'μη πολιτικό φορτίο'», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας σε απευθείας μετάδοση στην τουρκική τηλεόραση, ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι η Τουρκία ενήργησε εντός του πλαισίου των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου για την έρευνα σε πολιτικά αεροπλάνα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ