Οι εισαγγελείς ζητούν μέσω Στουρνάρα την αυθεντική «λίστα Λαγκάρντ» - iefimerida.gr

Οι εισαγγελείς ζητούν μέσω Στουρνάρα την αυθεντική «λίστα Λαγκάρντ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη αυθεντική «λίστα Λαγκάρντ» με τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών της ΗSBC στην Ελβετία φαίνεται πως ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης από τις γαλλικές αρχές.

Με έγγραφό τους προς τον Γιάννη Στουρνάρα οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να ζητήσει εκ νέου από τις γαλλικές αρχε το CD που είχε παραδώσει η Κριστίν Λαγκάρντ, στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα οι δύο εισαγγελείς αμφισβητούν τη γνησιότητα της λίστας και αναφέρουν μεταξύ άλλων στο έγγραφό τους πως «επειδή κρίνεται αναγκαίο, επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνουμε σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμε επί του τελευταίου τούτου, να έχουμε σχετική θετική ή αρνητική ενημέρωση».

Ακόμη, οι οικονομικοί εισαγγελείς, στο έγγραφό τους προς τον κ. Στουρνάρα, ζητούν και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συνόδευε το CD κατά την παράδοσή του, αλλά και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ελήφθη ως εισερχόμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ