Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάχθηκαν Ολάντ και Ραχόι - iefimerida.gr

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάχθηκαν Ολάντ και Ραχόι

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάχθηκαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη τάχθηκαν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, οι οποίοι εξέφρασαν μεταξύ άλλων την ελπίδα να εξευρεθεί άμεσα μία οριστική λύση για την χώρα μας.

Κατά την συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντησή τους, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε: «Ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία έχουμε την ίδια θέση για τα ραντεβού που μας περιμένουν τις επόμενες εβδομάδες». Παράλληλα δήλωσε ότι είναι μεγάλη προτεραιότητα και για τους δύο ηγέτες «να προχωρήσει, κατά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου, όσο αυτό είναι δυνατό, η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη».

«Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της Τρόικα. Εφ' όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο Φρονσουά Ολάντ.

Από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ότι, «η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ». Στην συνέχεια ο Μαριάνο Ραχόι συμπλήρωσε ότι «όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ