Ανταρσία βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υποχρεώνει τον Βρούτση να αποσύρει τροπολογία για δεύτερη φορά - iefimerida.gr

Ανταρσία βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υποχρεώνει τον Βρούτση να αποσύρει τροπολογία για δεύτερη φορά

Ανταρσία βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υποχρεώνει τον Βρούτση να αποσύρει τροπολογία για
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ανάγκασε, για δεύτερη φορά τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να αποσύρει την τροπολογία για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ της εργατικής κατοικίας και της εργατικής εστίας.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο αυτοί οργανισμοί έχουν καταργηθεί, οι εργοδότες συνεχίζουν να καταθέτουν εισφορές υπέρ τους, οι οποίες και καταλήγουν στο ΙΚΑ.

Η τροπολογία για την κατάργηση των συγκεκριμένων εισφορών εισάγεται δεύτερη φορά προς ψήφιση και αποσύρεται, επίσης, για δεύτερη φορά, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με την κατάργηση. Μάλιστα οι βουλευτές του της ΔΗΜΑΡ απειλούσαν ότι στην ονομαστική ψηφοφορία θα δήλωναν παρών, κάτι το οποίο θα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5% είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συγκεκριμένη μείωση, δηλαδή η κατάργηση των εισφορών υπέρ της εργατικής κατοικίας και της εργατικής εστίας, αντιπροσωπεύει το 1,1% επί του συνόλου.

Επομένως, από τη στιγμή που η τροπολογία αποσύρεται, αυτομάτως δημιουργείται θέμα με την Τρόικα και η κυβέρνηση μένει έκθετη καθώς θα πρέπει να αναζητήσει άλλο τρόπο για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται.

«Εκανα ότι μπορούσε αλλά βρέθηκα αντιμέτωπος με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η τροπολογία θα καταψηφιζόταν, δεν μπορούσα να επιμένω . Τώρα πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο για να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας», ανέφερε επί του θέματος ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ