Θα πλημμυρίσει πιστούς η Θεσσαλονίκη – Η εικόνα του «Άξιον Εστί» στην πόλη - iefimerida.gr

Θα πλημμυρίσει πιστούς η Θεσσαλονίκη – Η εικόνα του «Άξιον Εστί» στην πόλη

Θα πλημμυρίσει πιστούς η Θεσσαλονίκη – Η εικόνα του «Άξιον Εστί» στην πόλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιερή εικόνα του «Άξιον Εστί» βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου του Άγιου Όρους, έρχεται το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους. Η εικόνα θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το «Αγιορείτικο Βήμα» στη τελετή της υποδοχής που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου θα παραβρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ είναι η πέμπτη φορά που η εικόνα «ταξιδεύει» εκτός Αγίου Όρους.

Η πρώτη είχε γίνει το 1963 στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη, η τρίτη το 1987 στην Αθήνα όπου συνέρρευσαν εκατομμύρια πιστοί. Η τέταρτη το 1999 στην Αθήνα μετά από τον ισχυρό σεισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ