Βαρουφάκης : Η επίσκεψη Μέρκελ δεν ήταν θετική, δεν έδωσε προοπτική ανακούφισης - iefimerida.gr

Βαρουφάκης : Η επίσκεψη Μέρκελ δεν ήταν θετική, δεν έδωσε προοπτική ανακούφισης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητική χαρακτήρισε ο οικονομικός αναλυτής Γιάννης Βαρουφάκης την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αφού δεν ασχολήθηκε με τα δύο βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε.

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε ότι το ταξίδι της Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα δεν απάντησε στα δύο βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας :

1. Η τραπεζική κρίση και η έλλειψη ρευστού στις επιχειρήσεις. «Ακουσα ότι Ελληνες και Γερμανοί επιχειρηματίες έθεσαν το ζήτημα του ρευστού στην κυρία Μέρκελ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Και το μεγάλο θέμα με τις τράπεζες είναι αν οι δανειστές μας θα καταγράψουν τα 30 δισ. που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο δημόσιο χρέος. Απάντηση σε αυτό η κυρία Μέρκελ δεν έχει» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

2. Η εμμονή της Τρόικα στη λιτότητα.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ανγκελα Μέρκελ δεν έδωσε «μια προοπτική ανακούφισης στους χειμαζόμενους Ελληνες και από την άποψη αυτή η επίσκεψή της δεν ήταν θετική».

Θετικό χαρακτήρισε, ωστόσο, το γεγονός ότι με την παρουσία της στην Αθήνα η καγκελάριος έθεσε, πιθανόν, τέλος στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ