Τα 46 εκατομμύρια φτάνουν οι Αμερικανοί «χωρίς θρήσκευμα» - iefimerida.gr

Τα 46 εκατομμύρια φτάνουν οι Αμερικανοί «χωρίς θρήσκευμα»

Τα 46 εκατομμύρια φτάνουν οι Αμερικανοί «χωρίς θρήσκευμα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των Αμερικανών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την θρησκεία, καθώς μία νέα δημοσκόπηση φανερώνει πως ένας στους πέντε πολίτες των ΗΠΑ, δηλώνει χωρίς θρήσκευμα, ή άθεος.

Σε μια χώρα που η θρησκεία έπαιζε παραδοσιακά ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με το φόρουμ για την Θρησκεία και τη Δημόσια Ζωή του ερευνητικού κέντρου Pew, στην μελέτη φάνηκε πως ο αριθμός αυτός δεν είχε φτάσει ποτέ σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Την τελευταία πενταετία το ποσοστό τους αυξήθηκε από το 15% στο 20% των ενηλίκων. Μάλιστα από τα 46 εκατ. ανθρώπων που δηλώνουν χωρίς θρήσκευμα, τα 13 από αυτούς αυτοχαρακτηρίζονται «άθεοι» ή «αγνωστικιστές».

Οι υπόλοιποι δηλώνουν πίστη στον θεό χωρίς ωστόσο να ακολουθούν κάποιο δόγμα ή θρησκεία. «Χωρίς θρήσκευμα» δηλώνει το ένα τρίτο των νέων κάτω των 30 ετών και μόνο το 9% των ατόμων άνω των 65 ετών.

Οι προτεστάντες στις ΗΠΑ φτάνουν το 48% του πληθυσμού. Είναι πάντως η πρώτη φορά στις έρευνες που έχει κάνει το Pew που το ποσοστό τους πέφτει κάτω από το όριο του 50%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ