Χατζημαρκάκης: Πρέπει να αναγνωρισθεί η προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα - iefimerida.gr

Χατζημαρκάκης: Πρέπει να αναγνωρισθεί η προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα

Χατζημαρκάκης: Πρέπει να αναγνωρισθεί η προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι στην κοινή γνώμη της Γερμανίας και της Αυστρίας μεταφέρονται μόνον οι αρνητικές ειδήσεις και όχι και αυτά που κατορθώνουν οι Έλληνες, κατήγγειλε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του γερμανικού κυβερνητικού κόμματος των Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε ότι οι Ελληνες εξοικονόμησαν μέσα στα τρία τελευταία χρόνια ένα 20% του ΑΕΠ τους, κάτι πρωτοφανές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι το οποίο, όπως επεσήμανε, πρέπει να τους αναγνωρισθεί.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα, ο κ. Χατζημαρκάκης διευκρίνισε πως οι Έλληνες δεν νοιώθουν μίσος για την κυρία Μέρκελ, αλλά θεωρούν ότι η ίδια και ιδιαίτερα η γερμανική κυβέρνηση επιβάλλουν μέσω της Τρόικα τα μέτρα λιτότητας που βυθίζουν τη χώρα σε ύφεση, την «τέταρτη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία της ανθρωπότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή η κυρία Μέρκελ, όπως και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, είχαν τους λόγους τους να αποφασίσουν να σταθεροποιήσουν την Ευρώπη, κρατώντας την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Γιατί, όπως τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης, αν φύγει μια χώρα, όπως η Ελλάδα, από την Ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν άλλες και αυτό θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες που θα οδηγούσαν στην κατάρρευση της ζώνης του κοινού νομίσματος, η οποία θα στοίχιζε πολύ ακριβά σε όλους τους φορολογούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα στέλνει αυτό το μήνυμα στους Έλληνες και στον υπόλοιπο κόσμο για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ζητώντας να αναγνωριστούν επιτέλους οι προσπάθειες των Ελλήνων οι οποίοι έχουν υποστεί τόσες περικοπές, ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων σημείωσε πως η κατάσταση θυμίζει τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, όταν η πολιτική λιτότητας του τότε καγκελάριου Μπριούλινγκ με την προκληθείσα ύφεση, οδήγησαν τελικά στο Τρίτο Ράιχ, επισημαίνοντας, καταλήγοντας, πως η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να καταλήξει σε κάτι ανάλογο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ