Σαμαράς: Αργά ή γρήγορα θα πάρουμε την επόμενη δόση - iefimerida.gr

Σαμαράς: Αργά ή γρήγορα θα πάρουμε την επόμενη δόση

Σαμαράς: Αργά ή γρήγορα θα πάρουμε την επόμενη δόση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση του Αντώνη Σαμαρά και της Άνγκελα Μέρκελ στο ξενοδοχείο Χίλτον με ομάδα Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών.

Ο κ. Σαμαράς λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση έκανε έκκληση στους παρευρισκομένους να μην τον «αντιμετωπίσουν» ως πρωθυπουργό, αλλά ως δημοσιογράφο. «Ως έναν καλό δημοσιογράφο όμως» συμπλήρωσε, με αποτέλεσμα η αίθουσα να γεμίσει χαμόγελα.

Κατά την συζήτηση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επεσήμανε στην καγκελάριο πως αυτήν την στιγμή το εργασιακό κόστος στην Ελλάδα έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει συμφωνία για τον κατώτατο μισθό. «Αφήστε μας να το ρυθμίσουμε μόνοι μας», φέρεται να είπε ο κ. Δασκαλόπουλος συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη συζήτηση προκαλεί πολλές εντάσεις και πως αυτήν την στιγμή προέχει η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των εταιρειών Hochtief και Bosch, επεσήμαναν στην Γερμανίδα καγκελάριο πως αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Χαρακτηριστικό είναι πως ο εκπρόσωπος της Bosch τόνισε ότι η εταιρεία ξεκίνησε μία επένδυση στην χώρα μας αλλά έλαβε εντολή από την μητρική να σταματήσει λόγω προβλήματος ρευστότητας.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως πρόκειται να μεταφέρει η ίδια στην Τρόικα το αίτημα για τον κατώτατο μισθό. Παράλληλα σχετικά με την ρευστότητα, είπε πως καταλαβαίνει το πρόβλημα το οποίο θα λήξει με την καταβολή της επόμενης δόσης, συμπληρώνοντας όμως πως θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να μιλήσει χωρίς να έχει κάτι στα χέρια του, όμως συμπλήρωσε ότι με την κυρία Μέρκελ συζήτησαν για όλα τα ζητήματα και αργά ή γρήγορα θα λάβουμε την δόση των 31,5 δισ. ευρώ,

Παράλληλα οι επιχειρηματίες φαίνεται να είπαν στον πρωθυπουργό ότι η επίσκεψη της Μέρκελ είναι πολύ σημαντική κίνηση και πως είναι πολύ θετικό για τις αγορές. Παράλληλα έγινε γνωστό πως αρκετοί επιχειρηματίες οι οποίοι φοβούνταν ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή, φαίνεται να καθησυχάστηκαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς συνοδεύοντας την Άνγκελα Μέρκελ μετά την συνάντηση της είπε «να είμαστε σε επαφή για να κάνουμε τα σωστά βήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ