Η Moody's υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες την Κύπρο - iefimerida.gr

Η Moody's υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες την Κύπρο

Η Moody's υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες την Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην υποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες της κυπριακής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's θεωρώντας πως παραμένουν οι αρνητικές προοπτικές.

Η πιστοληπτική της αξιολόγηση της Κύπρου βρίσκεται πλέον στο «Β3» και με αρνητικές προοπτικές, λόγω των προβλημάτων στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η Moody's υποβάθμισε επίσης και τις αξιολογήσεις της για τις τρεις μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες.

Ο οίκος υποστηρίζει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών μπορεί να καταλήξουν να επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος της Λευκωσίας στο 140% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου, το δυσμενές κλίμα στην ελληνική και την κυπριακή οικονομία αναμένεται να διατηρήσει την τάση επιδείνωσης των στοιχείων των κυπριακών τραπεζών.

Το πρόβλημα, αναφέρει ο οίκος, μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ήδη αδύναμη κυπριακή οικονομία επιβαρύνοντας την πιστωτική επέκταση.

Οι Moody's υποβάθμισαν επίσης την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου στο «Caa1» (κατά δύο βαθμίδες), της Λαϊκής Τράπεζας στο «Caa1» (κατά μία μονάδα) και της Ελληνικής Τράπεζας στο «Β3» (κατά δύο βαθμίδες). Οι προοπτικές και των τριών αξιολογήσεων είναι αρνητικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ