Ο Κώστας Τζαβάρας ζητάει να του στείλουν... γράμμα, αλλά δεν απαντά στα ερωτήματα των ειδικών - iefimerida.gr

Ο Κώστας Τζαβάρας ζητάει να του στείλουν... γράμμα, αλλά δεν απαντά στα ερωτήματα των ειδικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν δεν έχει απαντήσει ακόμη καν στην επιστολή που έλαβε τέλη Αυγούστου από 80 κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου σχετικά με την παραμονή ή όχι του Γιώργου Λούκου στο Φεστιβάλ Αθηνών; Τι κι αν δεν έχει αποκαλύψει καν τις προθέσεις του για μια από τις σημαντικότερες και πλέον εξωστρεφείς πολιτιστικές διοργανώσεις της χώρας όπως είναι το Φεστιβάλ; Τι κι αν ουδείς γνωρίζει αν θα δοθούν ή όχι οι έστω πενιχρές κρατικές επιχορηγήσεις;

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, παρά την παραπάνω παρατεταμένη σιγή, ανακοίνωσε με υπερηφάνεια πως «ανοίγει βήμα διαλόγου με τους πολίτες, μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας»,

Συγκεκριμένα, από σήμερα λειτουργεί στον κόμβο του Υπουργείου το πεδίο «Πείτε μας τη γνώμη σας», όπου «μεμονωμένοι πολίτες και φορείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις και την κριτική τους για το έργο του Υπουργείου, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.» Ερωτήσεις και σχόλια επί παντός προφανώς και όχι επί συγκεκριμένων δράσεων ή επιλογών. Διότι ή αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα, πέρα από τις προθέσεις του να επενδύσει στον άυλο πολιτισμό και να κάνει αλλαγές στον κινηματογραφικό νόμο (που πέρασε μετά από απαίτηση χρόνων της νέας γενιάς κινηματογραφιστών η οποία παρά την κρίση διαπρέπει στα διεθνή φεστιβάλ), δεν έχει θέσει ο ίδιος την ατζέντα της θητείας του.

«Πιστεύω με θέρμη στην ουσιαστική επικοινωνία με τους πολίτες -και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γεννήθηκε απ' την επιθυμία να επιτελέσουμε έργο που να έχει αξία και αποτέλεσμα. Αν είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και στην εποικοδομητική κριτική, θα είμαστε καλύτεροι στη δουλειά μας και χρησιμότεροι για τη χώρα μας» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός. Η επικοινωνία με τους πολίτες πρέπει προφανώς να αποτελεί κεντρική προτεραιότητα κάθε υπουργείου. Τι να υποθέσει κανείς όμως; Ο,τι οι καλλιτέχνες δεν θεωρούνται πολίτες; Ο,τι τελικά δεν δικαιούνται όλοι απαντήσεις; Περιμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον ότι τόσο τα σχόλια και τις ερωτήσεις του κοινού (μπορούμε να τα φανταστούμε) αλλά τις απαντήσεις του Κώστα Τζαβάρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ