Επιδημία μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ - 13.000 πολίτες μολυσμένοι από ενέσεις στεροειδών - iefimerida.gr

Επιδημία μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ - 13.000 πολίτες μολυσμένοι από ενέσεις στεροειδών

Επιδημία μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ - 13.000 πολίτες μολυσμένοι από ενέσεις στεροειδώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μολυσμένες ενέσεις στεροειδών που συνδέονται με τα κρούσματα μορφής μηνιγγίτιδας,έχουν χορηγηθεί σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ και σε περίπου 13.000 άτομα συνολικά, ενώ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 8 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών(CDC)

Είναι η πρώτη φορά που τα CDC προχωρούν σε εκτίμηση του αριθμού των ανθρώπων που είναι πιθανόν να έχουν μολυνθεί, ενώ τα νούμερα που βγαίνουν στην δημοσιότητα είναι αν τουλάχιστον ανησυχητικά.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 105 κρούσματα της σπάνιας αυτής μορφής μηνιγγίτιδας σε εννιά πολιτείες, ενω στο Νάσβιλ, το νοσοκομείο Saint Thomas Outpatient Neurosurgery Center έχει παραλάβει 2.000 από τα 17,676 φιαλίδια στεροειδών που πιστεύεται ότι είναι μολυσμένα, δηλαδή περισσότερα από κάθε άλλο ιατρικό κέντρο στη χώρα, όπως διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές του Τενεσί.

Οι ενέσεις στεροειδών χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για τους πόνους στην πλάτη και τα συμπτώματα που παρουσιάζει η συγκεκριμένης μορφής μηνιγγίτιδα είναι πυρετός, πονοκέφαλος, ναυτία και νευρολογικά προβλήματα.

Οι μολυσμένες ενέσεις παρασκευάστηκαν τον Μάιο και εστάλησαν σε 76 νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε 23 πολιτείες τον Σεπτέμβριο, ενώ κρούσματα μυκητιακής μηνιγγίτιδας έχουν αναφερθεί στην Φλόριντα, την Ιντιάνα, το Μέριλαντ, το Μίσιγκαν, την Μινεσότα, την Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, το Τενεσί και την Βιρτζίνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ