Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ θαυμάζει τον Χίτλερ:«Ήταν γεννημένος ηγέτης» - iefimerida.gr

Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ θαυμάζει τον Χίτλερ:«Ήταν γεννημένος ηγέτης»

Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ θαυμάζει τον Χίτλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αλήθεια για το τι ακριβώς πιστεύει για τον Αδόλφο Χίτλερ αποκάλυψε ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στα πλαίσια της αυτοβιογραφίας του. Αποδεικνύοντας πως επί τρεις δεκαετίες μας έλεγε ψέματα.

«Έχω φιλοσοφήσει το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο μερικοί άντρες που είναι γεννημένοι για να ηγούνται, ενώ η υπόλοιπη ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη να ακολουθεί. Προσωπικά θαυμάζω τις ρητορικές ικανότητες του Χίτλερ, αν και όχι αυτό που έκανε με αυτές». Αυτό είναι το επίμαχο φιλοναζιστικό σχόλιο του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια που «ξετρύπωσε» η NY Daily News μέσα στην αυτοβιογραφία του με τίτλο Total Recall.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια «διασκευή» του περίφημου σχολίου που έκανε ο νεαρός Άρνολντ στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ Pumping Iron. Τότε, σύμφωνα με τους New York Times, φέρεται να είχε πει «Θαύμαζα τον Χίτλερ γιατί ξεκίνησε από το να είναι ένας μικρός άντρας χωρίς καθόλου μόρφωση στο να κατακτήσει την εξουσία».

Μια δήλωση που ο Σβαρτζενέγκερ πέρασε τις επόμενες τρεις δεκαετίες διαψεύδοντας. Ειδικότερα μάλιστα από τότε που ξεκίνησε να μπλέκεται στην πολιτική. Μάλιστα, το 2003, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει στο FoX News «Δεν θυμάμαι να έχω κάνει αυτό το σχόλιο γιατί πάντα σιχαινόμουν οτιδήποτε αντιπροσώπευε ο Χίτλερ».

Προφανώς, στα 68 του και με την πολιτική καριέρα του να έχει τερματίσει, ο Άρνολντ αισθάνεται πλέον άνετα να εκφράσει τις απόψεις που πάντα είχε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ