Στουρνάρας: Ναι στο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Ναι στο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

Στουρνάρας: Ναι στο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόταση της Κομισιόν για δημιουργία ενός εναρμονισμένου συστήματος Φόρου επί των Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών, γνωστού και ως «φόρου Τόμπιν», εξέφρασε μέσω επιστολής, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Στην επιστολή του προς τον ευρωπαίο επίτροπο για θέματα φορολογίας και τελωνείων, Αλγκίντρας Σεμέτα, ο κ. Στουρνάρας, σημειώνει την υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση της εναρμονισμένης εφαρμογής του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών βάσει των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά τονίζεται ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν οι οικονομικές συνέπειες που θα έχει ένα τέτοιο μέτρο σε θέματα που αφορούν τη φοροαποφυγή και τις στρεβλώσεις.

Οπως αναφέρει στην επιστολή ο υπουργός Οικνομικών, «η κυβέρνησή μας επιθυμεί να προχωρήσει περαιτέρω το ζήτημα αυτό και ως εκ τούτου να υποστηρίξει την εναρμονισμένη εφαρμογή του Φόρου Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών μέσω ενισχυμένης συνεργασίας, που θα βασίζεται στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια Οδηγία του Συμβουλίου, για ένα κοινό σύστημα Φόρου Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών».

«Η κυβέρνησή μας επιθυμεί να συμμετάσχει στην αναπτυξιακή διαδικασία και να εργαστεί για μια βιώσιμη λύση», καταλήγει στην επιστολή του προς τον κ. Σεμέτα ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ