Ο ακροδεξιός εγκληματίας Μπρέιβικ είχε σεξουαλική εξάρτηση από τη μητέρα του - iefimerida.gr

Ο ακροδεξιός εγκληματίας Μπρέιβικ είχε σεξουαλική εξάρτηση από τη μητέρα του

Ο ακροδεξιός εγκληματίας Μπρέιβικ είχε σεξουαλική εξάρτηση από τη μητέρα του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προβληματική του σχέση με τη μητέρα του και η δύσκολη παιδική του ηλικία ευθύνονται για την παθολογική ψυχοσύνθεση του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει νέο βιβλίο για το μακελάρη του Όσλο.

Όπως υποστηρίζει στο βιβλίο με τίτλο «Μια Νορβηγική Τραγωδία» ο συγγραφέας Άαγκε Μπόρκεγκρεβινκ, ο οποίος επικαλείται εκθέσεις παιδοψυχολόγων, ο Μπρέιβικ κακοποιούνταν σωματικά και ψυχολογικά από τη μητέρα του από βρεφική ηλικία.

Σύμφωνα με το συγγραφέα, η Βένκε Μπέρινγκ χτυπούσε το γιο της, ευχόταν να πεθάνει το παιδί και τον έφερε από πολύ νωρίς στη ζωή του σε επαφή με θέματα γύρω από το σεξ, τα οποία μπορούν να βλάψουν την παιδική ψυχή.

Παράλληλα, ο Μπόρκεγκρεβινκ παραθέτει στο βιβλίο εκθέσεις ψυχιάτρων του κέντρου παιδικής και νεανικής ψυχικής υγείας της Νορβηγίας όπου ο Μπρέιβικ και η μητέρα του έμειναν για αρκετές εβδομάδες το 1983, μετά από καταγγελία γειτόνων τους για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά από πλευράς της. Σύμφωνα με τις εκθέσεις αυτές η Βένκε και ο Άντερς κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι έχοντας πολύ στενή σωματική επαφή, ενώ εκείνη προέβαλε στις «πρωτόγονα επιθετικές και σεξουαλικές της φαντασιώσεις στον μικρό».

Υπενθυμίζεται ότι ο ακροδεξιός Μπρέιβικ δολοφόνησε πέρυσι τον Ιούλιο 77 άτομα και τραυμάτισε άλλα 242, με σκοπό να «ξυπνήσει» τη Νορβηγία ενώπιον της απειλής που θέτει η μετανάστευση ισλαμιστών. Στη δίκη που ακολούθησε καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης - το ανώτατο διάστημα που μπορεί να καταδικαστεί κάποιος στη Νορβηγία - , αφότου κρίθηκε ότι έχει σώας τας φρένας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ